Egyéb kategória

Ha ezeket tapasztaljátok, itt az ideje kimosnotok a szőnyegeteket!

Emlékszem még, gyerekkoromban milyen volt az igazi szőnyegtisztítás. Kiterítettük az udvarra, kefével átsikáltuk, úgy habzott, hogy csak na, aztán pedig felakasztottuk egy nagy fémrúdra száradni. Szebb volt utána, mint új korában. A kérdés már szinte adódik: milyen gyakran kell szőnyeget mosni?

vous - 2016.09.03.
Ha ezeket tapasztaljátok, itt az ideje kimosnotok a szőnyegeteket!

Amennyire emlékszem, nyaranta történt meg a dolgot, így úgy saccolom, évente illik megejteni a kissé bonyolult szőnyegmosós procedúrát, de a PureWow magazin szerencsére ebben a tekintetben okosabb nálam, így a magazin tanácsait hoztam nektek. Íme öt jel, ami arra int, hogy ragadjatok kefét, vagy telefont, és hívjátok a szőnyegtisztítót!

Ha erőteljes szaga van

Ha van házi kedvencetek, sanszos, hogy gyakrabban kell szőnyeget mosnotok az átlagnál. A nyál, a testnedvek, a szőr mind eléggé indokolttá teszik, hogy félévente átmossátok a szőnyegeteket. Az is gyanús, ha hazaérve büdös szag terjeng a lakásban, ám nincs se romló étel, se penész a lakásban, ami ezt indokolná. Akkor érdemes a szőnyegre gyanakodni.

Forrás:
pexels

Sokat tüsszögtök

A porallergia nem egy kellemes dolog, és mi másban élne annyi por, mint a szőnyegben? Annak ellenére, hogy rengeteget porszívóztok, az igazi segítség egy alapos szőnyegmosás. Addig pedig ezekkel a tippekkel próbáljatok túlélni!

Sokat esett és havazott az elmúlt időszakban

Ekkor ugyanis a nedves cipő gyakrabban megfordul a szőnyegen, ami kitűnő táptalaja lesz a penésznek és a gombának, ráadásul még be is szürkül. 

Ha nincs egységes színe

Gondolom, ismerős, hogy időnként leeszitek és leöntitek a szőnyeget, és eszeveszett sikálásba kezdtek. Az öröm ugyan nagy, hogy kijön a folt, ám ezzel el is köszönhettek az egyszínű szőnyegetektől. Egy év alatt pedig nagyjából olyan lesz, mint egy dalmata kutya háta. Nincs mese, az egészet át kell mosnotok, hogy egységes színe legyen.

Már egy éve, hogy utoljára át lett tisztítva

A hosszan tartó szép szőnyeg titka, hogy évente gőzzel áttisztíttatjátok. Gondolkodjatok előre, és foglaljatok időpontot! Apropó, előtte így tüntethetitek el belőle a bútoraitok lábnyomát!

Forrás:
pexels
Címkék: #mosás #szőnyeg
Ajánlott cikkek