Otthon

Ha ezeket tapasztaljátok, itt az ideje kimosnotok a szőnyegeteket!

Emlékszem még, gyerekkoromban milyen volt az igazi szőnyegtisztítás. Kiterítettük az udvarra, kefével átsikáltuk, úgy habzott, hogy csak na, aztán pedig felakasztottuk egy nagy fémrúdra száradni. Szebb volt utána, mint új korában. A kérdés már szinte adódik: milyen gyakran kell szőnyeget mosni?

vous - 2016.09.03.
Ha ezeket tapasztaljátok, itt az ideje kimosnotok a szőnyegeteket!

Amennyire emlékszem, nyaranta történt meg a dolgot, így úgy saccolom, évente illik megejteni a kissé bonyolult szőnyegmosós procedúrát, de a PureWow magazin szerencsére ebben a tekintetben okosabb nálam, így a magazin tanácsait hoztam nektek. Íme öt jel, ami arra int, hogy ragadjatok kefét, vagy telefont, és hívjátok a szőnyegtisztítót!

Ha erőteljes szaga van

Ha van házi kedvencetek, sanszos, hogy gyakrabban kell szőnyeget mosnotok az átlagnál. A nyál, a testnedvek, a szőr mind eléggé indokolttá teszik, hogy félévente átmossátok a szőnyegeteket. Az is gyanús, ha hazaérve büdös szag terjeng a lakásban, ám nincs se romló étel, se penész a lakásban, ami ezt indokolná. Akkor érdemes a szőnyegre gyanakodni.

Forrás: Pexels

Sokat tüsszögtök

A porallergia nem egy kellemes dolog, és mi másban élne annyi por, mint a szőnyegben? Annak ellenére, hogy rengeteget porszívóztok, az igazi segítség egy alapos szőnyegmosás. Addig pedig ezekkel a tippekkel próbáljatok túlélni!

Sokat esett és havazott az elmúlt időszakban

Ekkor ugyanis a nedves cipő gyakrabban megfordul a szőnyegen, ami kitűnő táptalaja lesz a penésznek és a gombának, ráadásul még be is szürkül.

Ha nincs egységes színe

Gondolom, ismerős, hogy időnként leeszitek és leöntitek a szőnyeget, és eszeveszett sikálásba kezdtek. Az öröm ugyan nagy, hogy kijön a folt, ám ezzel el is köszönhettek az egyszínű szőnyegetektől. Egy év alatt pedig nagyjából olyan lesz, mint egy dalmata kutya háta. Nincs mese, az egészet át kell mosnotok, hogy egységes színe legyen.

Már egy éve, hogy utoljára át lett tisztítva

A hosszan tartó szép szőnyeg titka, hogy évente gőzzel áttisztíttatjátok. Gondolkodjatok előre, és foglaljatok időpontot! Apropó, előtte így tüntethetitek el belőle a bútoraitok lábnyomát!

De napjainkban már nem kell kézzel sikálni a szőnyeget, ugyanis ma már léteznek sokkal hatékonyabb ipari szőnyegtisztító gépek, amik többféle kefével súrolják a szőnyeget. Ráadásul a szőnyegtisztítás egy gépi porolással kezdődik és egy centrifugázással zárul, így garantáltan nem marad semmilyen szennyeződés a szőnyeg szálai között. Ez a szolgáltatás elérhető már háztól – házig szállítással is, megkönnyítve a macerás mozgatását a textíliának.

Forrás: Pexels

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.