Világ

Ez történne akkor, ha letörölnétek magatokat a Facebookról

A mai világban már szinte lehetetlennek tűnik közösségi oldalak nélkül élni, azokat az ismerősöket pedig, akik továbbra is Facebook nélkül élnek, folyton cikizzük, pedig lehet, hogy nekik van igazuk. Ugyanis ha kipróbáljátok a közösségi média nélküli életet, meglepő változásokat fogtok tapasztalni!

vous - 2022.01.06.
Ez történne akkor, ha letörölnétek magatokat a Facebookról

„Jaj, csak gyorsan rápillantok, megnézem, történt-e ma valami…” – mondjuk magunknak mindennap, aztán egyszer csak ráébredünk, hogy órák teltek el a Facebook, Instagram, Snapchat és Twitter csekkolásával. Órák, amiket másra is fel lehetett volna használni, ráadásul ha igazán belegondolunk, valójában ez alatt az idő alatt nem csináltunk semmit, csak pörgettük a hírfolyamot. Ezek azok a pillanatok, amikor csendben igazat adok azoknak az ismerősöknek, akiknek volt annyi lélekjelenlétük, hogy ne regisztráljanak ezekre a közösségi oldalakra, vagy éppen azokért rebegek el egy respectet, akikben volt annyi kitartás, hogy deaktiválták a fiókjaikat, és úgy is hagyják őket.

Persze a legtöbben elképzelhetetlennek tartjuk, hogy utánuk csináljuk ugyanezt, és bizonyára akad olyan is, aki valóban boldog így, de elgondolkoztatok már valaha is azon, hogy milyen lenne az életetek a közösségi oldalak világa nélkül? Jelentem: én igen, és össze is szedtem nektek néhány változást, ami ezáltal beállhat az életetekben. Ki tudja, a végén még az is lehet, hogy elgondolkoztok a dolgon!

1. Először halálra fogjátok unni magatokat

Igen, ilyenkor ütközik ki leginkább, hogy naponta mennyi idő megy el valójában a különböző közösségi site-ok csekkolásával. És igen, az is igaz, hogy ilyenkor ösztönösen keresünk valami mást, amit nézegethetünk, de sem a Jóbarátok csontig lerágott 5. évada, sem a 15 percenkénti e-mail-nézés nem jelent olyan izgalmakat, mint húszpercenként ránézni a hírfolyamra, hiszen ennyi idő alatt tényleg egy csomó újdonság kikerülhet.

2. Az is lehet, hogy „véletlenül” csomószor újra feltévedtek   

Persze arra, ha véletlenül a Facebook kék képernyője néz velünk farkasszemet, mindig van mentség: „Nem ezt akartam beírni, csak véletlenül entert nyomtam, és kiadta” és társai, és persze ha már ott vagyunk, be is jelentkezünk. Bizony, ilyenkor jövünk rá, mekkora függőséget jelentenek valójában ezek az oldalak, és legalább olyan nehéz leszokni a használatukról, mint egyik napról a másikra leállni a kávéval.  

Forrás:
Pexels

3. Aztán ráébredtek, hogy végre újra jelen vagytok

Gondoljatok csak bele: elmehettek egy kellemes sétára anélkül, hogy magatokkal kellene vinnetek a telefonotokat! És mivel nem lesz nálatok semmi, ami elvonja a figyelmeteket, még a tájat is látni fogjátok közben! Most őszintén: mikor esett meg veletek ilyesmi utoljára? Vagy vegyünk például egy ínycsiklandó sajtburgert. Ahelyett, hogy rögtön azon gondolkoznátok, milyen szögben fotózzátok, hogy utána a legjobban mutasson az Instátokon, valóban értékelni fogjátok azt, amit láttok. Ettől pedig sokkal boldogabbak lesztek!

4. Soha többet nem indultok majd el, mikor piros a lámpa 

A függőségetek már olyan méreteket öltött, hogy tulajdonképpen minden alkalommal hálát kell adnotok az égnek, hogy épségben hazajutottatok, mert már mindenhova a telefont nyomkodva sétáltok? Hihetetlen, mennyivel jobb érzés újra odafigyelni arra a világra, amiben épp jártok, és meglátni olyan apróságokat, hogy mondjuk még piros a lámpa.

5. Többet fogtok olvasni

Miután ráébredtetek, hogy sokkal több szabadidőtök van, olyanokat fogtok csinálni, amiket már régen nem: például a kezetekbe vesztek egy könyvet. Nem e-bookot, nem netes cikket, IGAZI KÖNYVET. Sőt mi több, arra is rá fogtok jönni, hogy az olvasás ugyanolyan – ha nem jobb – élményt ad, mint ha a neten szörfözgetve olvasgatnátok érdekesnek hangzó cikkeket.

Forrás:
Pixabay

6. A barátaitok ugyanannyira szeretni fognak 

Legalábbis ha igazi barátok, akkor biztosan. A barátságot ugyanis nem Facebook-posztokban, taggelésekben és közös képekben mérik, hanem abban, hogy mennyi időt töltötök ténylegesen a másikkal, vagy mennyit beszéltek velük, abban pedig, azt hiszem, mindannyian egyetérthetünk, hogy a Facebook-csetelés nem ugyanolyan minőségű, mint mondjuk egy telefonbeszélgetés, hiszen ott akkor is négyen zaklatnak egyszerre, ha a másik valami igazán fontosat szeretne mondani.

7. Végül pedig az is lehet, hogy vissza sem néztek 

 …legalábbis ha meg tudjátok állni, hogy lenyomozzátok, kikkel randizik az exetek mostanában. Csak tegyétek mérlegre a sok pozitív változást, ami végbement az életetekben a közösségi oldalak nélkül, és tegyétek fel magatoknak a kérdést: tényleg megéri mindezt eldobni pár homályos fotóért?