Megtaláltuk a legcsajosabb és legszebb reggelit a világon! Próbáljátok ki ti is a virágos palacsintát!
Akár önmagában is fantasztikusan finom lehet, de tálalhatjátok természetesen nutellával vagy friss gyümölccsel is. Hogy mit? Az eddigi legszebb reggelit, amit láttam, a virágos palacsintát!
Egy reggelen mi sem lehetne jobb dolog, mint palacsintát sütni és falatozni? Anyukám sokszor meg szokta bolondítani az egyszerű, natúr palacsintát almával. Az almát viszont nem a töltelékbe teszi, hanem belesüti a tésztába. Ezúttal viszont nem gyümölcsöt, hanem gyönyörű, különböző színekben pompázó virágokat teszünk a palacsintatésztába. Apropó, emlékeztek még, hogy hol használtunk fel korábban virágokat? A virágos jégkockáknál, amik az idei nyár legvagányabb kiegészítői lehetnek.
Voltaképpen az ehető virágok kiválasztásánál csak a képzelet szabhat határt. Legyetek merészek, hisz minél színesebb, annál jobb, válasszatok különböző fajtájú és méretű virágokat. Lehet szegfű, árvácska, százszorszép vagy körömvirág, a lényeg, hogy ehető legyen – írja a Real Simple.
Az elkészítése is roppant egyszerű. Ahogyan a serpenyőbe beletesztek egy adag palacsintatésztát, a tetejére helyezzetek pár virágot. Miután a virágtalan oldal megsült, óvatosan fordítsátok meg és rövid ideig hagyjátok sülni a virágos oldalt is. A palacsinták lehetnek kisebbek-nagyobbak, minden rátok van bízva!
Pikk-pakk kész is van és azon kívül, hogy milyen finom, mennyire jól néz ki!