Egyéb kategória

Így lazítsatok nyáron, ha nem akartok pénzt költeni!

Ha anyagilag nem vagytok annyira eleresztve, vagy túlságosan sokat költekeztetek az eddigi nyaralásokon, de nem szeretnétek, hogy ezzel véget is érjen számotokra a nyári szórakozás, még nincs minden veszve. Összegyűjtöttem nektek azokat a programokat, amik kreatívak, szórakoztatóak, és nem utolsósorban INGYENESEK! 

vous - 2016.08.14.
Így lazítsatok nyáron, ha nem akartok pénzt költeni!

1. Tartsatok romantikus piknikezért a természetben!

Nem is létezik nyáriasabb program annál, mint hogy a szabadban bandukoljunk. Ám ha fel szeretnétek turbózni a sima sétálást, készítsetek egy piknikkosarat, és irány a gyönyörű táj és lehetőleg árnyékos zug, ami megvéd benneteket a napfény káros hatásaitól. Ha nem tudjátok, mit tegyetek a piknikkosárba, merítsetek ihletet Fanny grafikáiból!

2. Nézzétek meg a helyi nevezetességeket!

Hiába mentek el mindennap ugyanamellett a szobor, tábla vagy emlékmű mellett, attól még simán lehet, hogy sosem néztétek meg őket igazán, és talán azt sem tudjátok, hogy miért vannak ott. Itt az ideje bepótolni, és magatokra szedni egy kis tudást, hogy legközelebb ne tátogjatok, mint hal a vízben, amikor egy turista megállít benneteket, és ártatlanul megkérdezi, hogy miket is ábrázolnak.

Objektum doboz

3. Egy kis csillagnézés sosem árt!

A nyári időszakban több meteorzápor és csillaghullás is tarkítja az eget, például pár nap múlva érkezik az év egyik leglátványosabb meteorzápora, ahogy arról már írtunk is nektek. Ha ezeket nem is kapjátok el, akkor sem árthat egy kellemesen meleg nyári éjszakán kikészíteni két párnát, és kifeküdni a párotokkal vagy a barátnőitekkel, na meg egy hűsítő itallal a csillagos ég alá.

4. Menjetek el a közeli kísértetházba…

…mert nem létezik város olyan elhagyatott házak vagy középületek nélkül, amikről azt hiszik, hogy kísértetjárta helyek. Ha már kiskorotokban is szerettetek a nyári táborokban az esti tűz körül ülni és horrortörténeteket mesélni vagy éppen hallgatni, akkor ezeket a kalandokat is élvezni fogjátok! Ha nincs ötletetek, hogy merre induljatok, szerkesztőnk, Sophie kedvet csinálhat nektek az elhagyatott Lipótmezőhöz, vagy olvassátok el Andi interjúját a Szellemvárosok blog készítőivel!

Objektum doboz

5. Ismerkedjetek meg a zennel!

Ezt persze nem szó szerint értem. Szinte az összes városban akad olyan olyan festői táj, amit még nem láttatok, illetve érdemes felkeresni a különböző vallásos helyszíneket is, ahová gyakran ingyenes a belépés. Lehet ez akár egy templom vagy egy szent hely, ahová sokan elzarándokolnak, ti viszont nem ismeritek őket. Ideje ezt is bepótolni, ráadásul még az is lehet, hogy egy ilyen program lenyugtat benneteket egy stresszesebb nap után!    

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
Világ
EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
vous - 2023.06.05.
A törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát idén az EFOTT fesztivál – jelentette be Dr. Hankó Balázs Zoltán felsőoktatásért felelős államtitkár a rendezvényt beharangozó sajtóeseményen. Elhangzott: az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja. A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, 6 színpadon több mint 100 fellépőt. Július 12. és 16. között többek között a VALMAR, a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján. A fesztivál nappali programjait összefogó UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett. A programok középpontjában a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.