Valljuk be, mindig csorog a nyálunk, amikor az amerikai filmekben a reggeliző párokat nézzük, ahogy a tányérjukra pakolják azt a sok ropogós, kanyargós rózsaszín és pirosbarna bacont. Most mi is elhozzuk nektek ezt az érzést, amit ők érezhetnek reggelente. Terítéken a bacontekercs, ami egy teljesen új világot nyit meg előttetek.
A bacon nem csak magában isteni, sok-sok ételt tud még pofásabbá és ízletesebbé tenni. Csak annyi kell, hogy ügyesen csavarjunk bele szinte bármit, ami van otthon, és süssük meg. Süthetjük saját zsírján, de kevés vajon is, vagy olajon, esetleg grillen, szabad tűzön…
Bár a bacontekercsek kívülről ugyanúgy néznek ki, attól még igen különfélék lehetnek belül. Mert elrejthetünk bennük szinte bármit: krumplit vagy spárgát, cukkinit vagy gombát, póréhagymát, padlizsánt, de húsokat is. A száraz csirkemellcsíkoknak például isteni zamatot ad, ahogy a fűszerezett darált húsoknak is. De halat is csomagolhatuk bele, például pisztrángot, esetleg csirke- vagy kacsamájat, de még nyers vagy aszalt gyümölcsöket is.
A cikk itt még nem ér véget! A folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!