Egyéb kategória

Az erdei tündérkék csodaszere: szépüljetek virágos jégkockával!

Mindenkinek megvan a maga kis szépségápolási rutinja, amit nap mint nap követ. De mi köze van mindennek a virágos jégkockához?

vous - 2016.08.03.
Az erdei tündérkék csodaszere: szépüljetek virágos jégkockával!

Korábban már megírtuk, hogy milyen vagányok a virágos jégkockák, hisz azon kívül, hogy fantasztikus kelléke a csajos grillpartiknak, még hasznosak is. A jégkocka mégis csak jégkocka, nyáron jöhet tonnányival. Arra viszont nem számítottam, hogy másra is jó lesz. Képzeljétek, akár a napi szépségápolási rutinotokba is beilleszthetitek!

Izlandon a virágoknak és a gyógynövényeknek hatalmas népszerűsége van, már-már a kultúrájuk egy részévé is vált, hogy virágos jégkockát használnak nap mit nap. Kérdezitek, hogy miért? Számos pozitív hatása van, nem csupán pórusösszehúzó, de gyulladáscsökkentő, sőt bőrvilágosító előnyökkel is bír – olvashatjuk a Mindbodygreen oldalán. Valljuk be, ez mind nagyon jól hangzik, de lássuk csak, hogyan készül!

Objektum doboz

Mi kell hozzá?

  • jégkockaforma
  • 1 csésze rózsavíz
  • 1 csésze szárított rózsaszirom
  • 3 csepp rózsa illóolaj
  • 1 csésze desztillált víz
  • fél csésze aloe vera 

Hogyan készítsétek el? 

Keverjétek össze a hozzávalókat egy tálban, majd öntsétek a formába. Mielőtt a fagyasztóba raknátok, a tetejére helyezzetek egy-egy gyógynövényt. Miután megszilárdult, csupán annyi a dolgotok, hogy az egész arcotokat és nyakatokat átdörzsöljétek vele gyengéden, különös tekintettel az orra és a szemhéjra. Befejezésül fújjatok magatokra virágvizet, ami lehet rózsa, kamilla vagy levendula. Hihehetlenül jó illatotok lesz, plusz a bőrötök csillogni fog az egészségtől.

Rossz nem lehet, úgyhogy próba cseresznye!

Ajánlott cikkek