Egyéb kategória

Egy házi csodarecept, amitől tükörsima lesz a bőrötök

Néha elhűlök azon, milyen árak vannak a drogériákban olyan termékek alatt feltüntetve, amiket házilag is pikk-pakk kiválthatnánk egy sokkal egészségesebb és hatékonyabb keverékkel. Fogadok, hogy a bőrötökre is van legalább kettő kencétek, és testradírból is van néhány változatotok. Mit szólnátok, ha azt mondanám, hogy ezt egy mindössze két összetevőből készített kencével kiválthatnátok, ami ráadásul tuti, hogy van a kamrátokban?

vous - 2016.08.01.
Egy házi csodarecept, amitől tükörsima lesz a bőrötök

Nem, most kivételesen nem a kókuszolajra gondolok, pedig az önmagában is csodaszer. Most csak olívaolajra és sóra lesz szükségetek. Az olívaolaj ugyanis csodálatos hidratáló képességgel bír, tele van E-vitaminnal és számos más antioxidánssal. Emiatt a bőrt regenerálja, a gyulladásokat csökkenti, és persze a bőrt selymessé varázsolja. Nem véletlenül kenik arcra, bőrre, sőt, hajra is – pápá, viszkető fejbőr –, a bőrgyógyászok gyakran mindenféle száradásos tünetre ezt ajánlják. 

Forrás:
pixabay.com

A másik dolog, amire szükségetek lesz, az a só. Na, ugye, hogy van nálatok hozzá minden? A só fertőtlenítő hatású, és szintén hidratál – bármilyen meglepő is –, hála a benne lévő rengeteg ásványi anyagnak. Ezt a kettő csodaszert kell összekevernetek, méghozzá negyed csészényi sót fél csésze olívaolajjal. Arcra, tesre is kenhetitek, jól dörzsöljétek át magatokat vele, zuhanyozzatok le, és meglátjátok: csodaszép, selymes bőrötök lesz!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.