Egyéb kategória

Egy házi csodarecept, amitől tükörsima lesz a bőrötök

Néha elhűlök azon, milyen árak vannak a drogériákban olyan termékek alatt feltüntetve, amiket házilag is pikk-pakk kiválthatnánk egy sokkal egészségesebb és hatékonyabb keverékkel. Fogadok, hogy a bőrötökre is van legalább kettő kencétek, és testradírból is van néhány változatotok. Mit szólnátok, ha azt mondanám, hogy ezt egy mindössze két összetevőből készített kencével kiválthatnátok, ami ráadásul tuti, hogy van a kamrátokban?

vous - 2016.08.01.
Egy házi csodarecept, amitől tükörsima lesz a bőrötök

Nem, most kivételesen nem a kókuszolajra gondolok, pedig az önmagában is csodaszer. Most csak olívaolajra és sóra lesz szükségetek. Az olívaolaj ugyanis csodálatos hidratáló képességgel bír, tele van E-vitaminnal és számos más antioxidánssal. Emiatt a bőrt regenerálja, a gyulladásokat csökkenti, és persze a bőrt selymessé varázsolja. Nem véletlenül kenik arcra, bőrre, sőt, hajra is – pápá, viszkető fejbőr –, a bőrgyógyászok gyakran mindenféle száradásos tünetre ezt ajánlják. 

Forrás:
pixabay.com

A másik dolog, amire szükségetek lesz, az a só. Na, ugye, hogy van nálatok hozzá minden? A só fertőtlenítő hatású, és szintén hidratál – bármilyen meglepő is –, hála a benne lévő rengeteg ásványi anyagnak. Ezt a kettő csodaszert kell összekevernetek, méghozzá negyed csészényi sót fél csésze olívaolajjal. Arcra, tesre is kenhetitek, jól dörzsöljétek át magatokat vele, zuhanyozzatok le, és meglátjátok: csodaszép, selymes bőrötök lesz!

Ajánlott cikkek