Egyéb kategória

Brutális késelés történt Japánban – 19 halott

Egy férfi késsel támadt Tokió közelében egy fogyatékkal élőknek otthont adó létesítményben kedd hajnalban. Tizenkilenc ember meghalt.

vous - 2016.07.26.
Brutális késelés történt Japánban – 19 halott

A késelő hajnalban rontott be egy fogyatékkal élőknek otthont adó létesítménybe a Kanagava prefektúrában található Szagamiharában. A rendőrséget hajnali fél háromkor riasztotta a létesítmény egyik munkatársa, aki azt mondta: „valami szörnyűség történik” – írja az Index. A feltételezett elkövető a megtámadott egészségügyi intézmény egyik korábbi dolgozója, a 26 éves Uemacu Szatosi. A merényletben 19 ember életét vesztette és legalább 46-an megsérültek.

A férfi a támadás után maga sétált be a rendőrségre, ahol feladta magát. Tettét azzal indokolta, hogy „meg akarja szabadítani a a világot a fogyatékkal élőktől”.

Japan Times írja, hogy a világháború utáni időszak legsúlyosabb tömeggyilkossága történhetett Szagamiharában, amit egy személy követett el.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.