Egyéb kategória

3 meglepő tény, amit nem tudtatok az öregedésről

Elgondolkodtatok már a nagy kérdésen, hogy tulajdonképpen miért is öregszünk? De most tényleg, miért kezd el egyszer csak leépülni a szervezetünk? Belegondolni is rossz, hogy mindaz, ami felépült bennünk, egyszer csak annyiban marad, és szép lassan összeomlik. Azon kívül, hogy ez az élet rendje, mi lehet még az oka? 

vous - 2016.07.21.
3 meglepő tény, amit nem tudtatok az öregedésről

Csak úgy rohan felettünk az idő. Szomorú tény, de mi, VOUS-lányok is észrevesszük ezt. Gondoljatok csak vissza Viola cikkére, ami nagyon jól rávilágított arra, hogy már a szórakozás sem úgy megy, ahogy régen. De vannak még fura dolgok, amiket nektek is tudnotok kell az öregedésről.

Még mindig csak találgatnak

Számos teória kering arról, hogy pontosan milyen biológiai folyamatok állnak az öregedés hátterében. Néhány kutató úgy véli, hogy ez egy előre megírt DNS-program, amit mi, emberek nem tudunk irányítani. Vagyis a sejtek maguktól indulnak bomlásnak az évek során. Az oxidánsok egyre nagyobb károkat okoznak, más sejtek pedig a gyulladás okozta nehézségekért felelősek. Úgy gondolják, hogy a leépüléshez mindenképpen köze van a DNS-sejteknek – írja a Bustle.

Forrás:
pexels.com

Ha kevesebbet eszünk, tovább élünk

Ez nem teljesen új információ, hiszen számos diéta segítette már át az embereket világszerte különböző betegségeken. De nem árt hangsúlyozni: nem arról van szó, hogy ne együnk. Az a fontos, hogy mindig a szervezetünknek elegendő tápanyagot vigyünk be. Ha túl sok ételt fogyasztunk egyszerre, az sem tesz jót az egészségünknek, főleg hosszú távon.

Ahogy idősödünk, egyre kevésbé mutatható ki az Alzheimer-kór

Nem létezik igazán öregkori vagy fiatalkori betegség, de az Alzheimer-kórról elmondható, hogy fiatal korban sokkal jobban kimutatható. Sőt, a neurológusok új fejleményre bukkantak: a kór leggyakrabban 18 és 35 éves kor között jelentkezik, de ez sajnos nem azt jelenti, hogy az idősek fellélegezhetnek.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.