Egyéb kategória

3 meglepő tény, amit nem tudtatok az öregedésről

Elgondolkodtatok már a nagy kérdésen, hogy tulajdonképpen miért is öregszünk? De most tényleg, miért kezd el egyszer csak leépülni a szervezetünk? Belegondolni is rossz, hogy mindaz, ami felépült bennünk, egyszer csak annyiban marad, és szép lassan összeomlik. Azon kívül, hogy ez az élet rendje, mi lehet még az oka? 

vous - 2016.07.21.
3 meglepő tény, amit nem tudtatok az öregedésről

Csak úgy rohan felettünk az idő. Szomorú tény, de mi, VOUS-lányok is észrevesszük ezt. Gondoljatok csak vissza Viola cikkére, ami nagyon jól rávilágított arra, hogy már a szórakozás sem úgy megy, ahogy régen. De vannak még fura dolgok, amiket nektek is tudnotok kell az öregedésről.

Még mindig csak találgatnak

Számos teória kering arról, hogy pontosan milyen biológiai folyamatok állnak az öregedés hátterében. Néhány kutató úgy véli, hogy ez egy előre megírt DNS-program, amit mi, emberek nem tudunk irányítani. Vagyis a sejtek maguktól indulnak bomlásnak az évek során. Az oxidánsok egyre nagyobb károkat okoznak, más sejtek pedig a gyulladás okozta nehézségekért felelősek. Úgy gondolják, hogy a leépüléshez mindenképpen köze van a DNS-sejteknek – írja a Bustle.

Forrás:
pexels.com

Ha kevesebbet eszünk, tovább élünk

Ez nem teljesen új információ, hiszen számos diéta segítette már át az embereket világszerte különböző betegségeken. De nem árt hangsúlyozni: nem arról van szó, hogy ne együnk. Az a fontos, hogy mindig a szervezetünknek elegendő tápanyagot vigyünk be. Ha túl sok ételt fogyasztunk egyszerre, az sem tesz jót az egészségünknek, főleg hosszú távon.

Ahogy idősödünk, egyre kevésbé mutatható ki az Alzheimer-kór

Nem létezik igazán öregkori vagy fiatalkori betegség, de az Alzheimer-kórról elmondható, hogy fiatal korban sokkal jobban kimutatható. Sőt, a neurológusok új fejleményre bukkantak: a kór leggyakrabban 18 és 35 éves kor között jelentkezik, de ez sajnos nem azt jelenti, hogy az idősek fellélegezhetnek.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Minőségi és dizájnos bútorok az otthonokba, bel- és kültérre
Otthon
Minőségi és dizájnos bútorok az otthonokba, bel- és kültérre
vous - 2024.03.28.
Otthonaink berendezése mindig egy izgalmas, ugyanakkor embert próbáló, jelentős költséggel járó feladat, amely meghatározó a stílus és a kényelem szempontjából, így körültekintést, megfontolást igényel.