Egyéb kategória

Elgondolkodtató videó arról, mennyire különbözően öregszenek a nők és a férfiak

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én nem ismerek olyan embert, aki várja az öregkort. Persze mindenkit máskor és máshogy ér utol. Belegondoltatok már, mennyire eltérően jelentkezik a nőknél és a férfiaknál? Ha nem, egy videó most szemlélteti nektek a folyamatot!

vous - 2016.07.19.
Elgondolkodtató videó arról, mennyire különbözően öregszenek a nők és a férfiak

Az öregedési folyamatokat bemutató videót az Elit Daily csinálta, a Men's Health segítségével, a videó pedig arra hívja fel a figyelmet, hogy mennyire máshogy öregszenek a nők és a férfiak. Persze ez csak ismertetőül szolgál, hiszen mindenkinek másmilyen a szervezete, különbözik az egészségi állapota, ráadásul az öregedési folyamat attól is függ, hogy mennyit edzünk, hogyan táplálkozunk, sőt, még a mentális állapotunk is befolyásolja. Ettől függetlenül általánosságban azért nem árt tudni, mikor és mennyire hat ránk az idő múlása. 

Objektum doboz

A videó korosztályokra bontja az öregedés folyamatait. A húszas éveinkben a nők hormonális változásaira hívja fel a figyelmet, amik a menstruációs ciklusaink alatt jobban meglátszanak rajtunk. Miután a férfiak betöltötték a 22-23. életévüket, az izmaik folyamatos, lassú leépülésnek indulnak: tízévente 2–5%-uk tűnik el. 

A harmincas éveikben járó nőknek egyre kevesebb esélyük van a megtermékenyülésre. A harmincas férfiakról azonban még ennél is kétségbeejtőbb adatokat közöl: ebben az időszakban már nehezebben tudnak lélegezni, a koleszterinszintjük és a vérnyomásuk viszont emelkedik, az erek belső falán pedig zsírréteg képződik, ami később érszűkülethez vezethet.

A negyvenes nők arca keskenyedni kezd és beesettebbnek tűnik, mint azelőtt: az orr lefelé hajlik, az ajak veszít fényéből. Mivel a férfiak bőre vastagabb, rajtuk később mutatkoznak az öregedés ezen jelei. Viszont a spermiumaik mennyisége és minősége drasztikusan csökkenni és romlani kezd.

Az átlagos amerikai nő számára 51 évesen jön el a menopauza ideje, ami körülbelül fél évig tart. Az ötven év körüli férfiak súlya csökkenni kezd, és persze ez azzal jár, hogy az izmaik is végleg sorvadásnak indulnak.

A hatvanas éveikben a nők általában drasztikus látásromlást tapasztalnak, a férfiaknak pedig a hallása romlik. Ebben a korban azonban az is gyakori, hogy hirtelen megnő a kreativitásunk, mielőtt elérjük az öregkor csúcsát, a hetvenes éveinket.

Gondoltátok volna, hogy ezeken megyünk keresztül, amíg nagyszülő korba nem érünk?

    

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.