Egyéb kategória

Alig indult be az őrület, már megérkeztek a hivatásos Pokémon-gyűjtők!

Napok óta a csapból is a Pokémon Go folyik, ami rekordidő alatt felrázott mindenkit, aki valaha is odavolt Pikachuért. Ráadásul még alig indult be az alkalmazás körüli hiszti, máris vannak, akik azzal szeretnének pénzt keresni, hogy helyettetek gyűjtik be a körülöttetek leselkedő pokémonokat! Hogy mi?!

vous - 2016.07.13.
Alig indult be az őrület, már megérkeztek a hivatásos Pokémon-gyűjtők!

Ha kicsit le vagytok maradva a témában, és meredten pislogtok a képernyőre, amikor mindenféle körülöttünk bujkáló pokémonokról beszélek, olvassátok el a cikket, amiben már részletesen elmagyaráztuk, hogy mi is ez az új őrület.

Röviden: az új alkalmazás lényege, hogy beemeli a rajongók életébe a pokémonok világát, kombinálva ezáltal egy virtuális világot napjaink Budapestjével és egyéb városaival. Szóval letöltitek az alkalmazást, sétálgattok a városban, és a telefonotok nyekeg, ha egy pokémon van a közelben. Ilyenkor ha bekapcsoljátok a kamerát, látjátok is a kis szörnyeket, ráadásul még be is gyűjthetitek őket! Őrület, nem? Valami ilyesmit kell elképzelni:

Objektum doboz

Objektum doboz

Habár én sosem néztem a Pokémont (bocsi), valahol érthető, hogy mitől van úgy mindenki oda, ugyanis még sosem kerülhettünk ilyen közel az imádott kis lényekhez. És persze mint mindig, az üzlet üzletet vonz: máris megjelentek olyanok, akik kutyasétáltatás helyett a telefonotok sétáltatására vállalkoznak, és pénzért cserébe vállalják, hogy használják helyettetek az alkalmazást!

Például ez a 24 éves, elhivatott rajongó mindössze 20 dollár per óráért (tehát körülbelül 5600 forintért) arra vállalkozik, hogy négyórás műszakokban helyettetek sétálgat a városban, és begyűjti nektek az összes pokémont, amit ezalatt az idő alatt talál. Az ár részét képezi az is, hogy óránként jelentést tesz arról, hogy mi újság pokémon-fronton, továbbá akkor is tanácsokkal látja el az ügyfeleit a fontos csatákat illetően, amikor épp nincs szolgálatban.

A leányzó egyébként szabadúszó újságíró, aki 1997 óta játszik az összes létező Pokémon-játékkal, így a Go-val is a debütálása óta, ahol jelenleg 15-ös szinten tart. Nem kérdés, hogy az ő kezében biztos helyen van a telefonotok, ameddig tanultok, dolgoztok, randiztok. És az is biztos, hogy nem ő az egyetlen, aki ebből akar üzletet csinálni.

Kell ennél több, Pikachu-bolondok?      

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.