Egyéb kategória

Alig indult be az őrület, már megérkeztek a hivatásos Pokémon-gyűjtők!

Napok óta a csapból is a Pokémon Go folyik, ami rekordidő alatt felrázott mindenkit, aki valaha is odavolt Pikachuért. Ráadásul még alig indult be az alkalmazás körüli hiszti, máris vannak, akik azzal szeretnének pénzt keresni, hogy helyettetek gyűjtik be a körülöttetek leselkedő pokémonokat! Hogy mi?!

vous - 2016.07.13.
Alig indult be az őrület, már megérkeztek a hivatásos Pokémon-gyűjtők!

Ha kicsit le vagytok maradva a témában, és meredten pislogtok a képernyőre, amikor mindenféle körülöttünk bujkáló pokémonokról beszélek, olvassátok el a cikket, amiben már részletesen elmagyaráztuk, hogy mi is ez az új őrület.

Röviden: az új alkalmazás lényege, hogy beemeli a rajongók életébe a pokémonok világát, kombinálva ezáltal egy virtuális világot napjaink Budapestjével és egyéb városaival. Szóval letöltitek az alkalmazást, sétálgattok a városban, és a telefonotok nyekeg, ha egy pokémon van a közelben. Ilyenkor ha bekapcsoljátok a kamerát, látjátok is a kis szörnyeket, ráadásul még be is gyűjthetitek őket! Őrület, nem? Valami ilyesmit kell elképzelni:

Objektum doboz

Objektum doboz

Habár én sosem néztem a Pokémont (bocsi), valahol érthető, hogy mitől van úgy mindenki oda, ugyanis még sosem kerülhettünk ilyen közel az imádott kis lényekhez. És persze mint mindig, az üzlet üzletet vonz: máris megjelentek olyanok, akik kutyasétáltatás helyett a telefonotok sétáltatására vállalkoznak, és pénzért cserébe vállalják, hogy használják helyettetek az alkalmazást!

Például ez a 24 éves, elhivatott rajongó mindössze 20 dollár per óráért (tehát körülbelül 5600 forintért) arra vállalkozik, hogy négyórás műszakokban helyettetek sétálgat a városban, és begyűjti nektek az összes pokémont, amit ezalatt az idő alatt talál. Az ár részét képezi az is, hogy óránként jelentést tesz arról, hogy mi újság pokémon-fronton, továbbá akkor is tanácsokkal látja el az ügyfeleit a fontos csatákat illetően, amikor épp nincs szolgálatban.

A leányzó egyébként szabadúszó újságíró, aki 1997 óta játszik az összes létező Pokémon-játékkal, így a Go-val is a debütálása óta, ahol jelenleg 15-ös szinten tart. Nem kérdés, hogy az ő kezében biztos helyen van a telefonotok, ameddig tanultok, dolgoztok, randiztok. És az is biztos, hogy nem ő az egyetlen, aki ebből akar üzletet csinálni.

Kell ennél több, Pikachu-bolondok?      

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.