Egyéb kategória

Ártalmas dolgok, amik akár a ti sminktermékeitekben is megtalálhatóak

Ha jól használjátok a sminktermékeket, akkor kiemelhetitek velük a természetes szépségeteket, a hibáitokat pedig elfedhetitek. Azonban nem mindegy, hogy mit kentek a bőrötökre, mert kárt is okozhattok magatokban.

vous - 2016.07.09.
Ártalmas dolgok, amik akár a ti sminktermékeitekben is megtalálhatóak

A sminktermékek a nők legjobb barátai, de ha nem figyeltek oda, hogy mit tartalmaznak, akkor akár a legfőbb ellenségeitek is lehetnek. A Bustle listája szerint ezek a legártalmasabb anyagok, amelyek – ha nem vigyáztok – mindennap a bőrötökkel érintkeznek:

Zsírkő

A legnagyobb probléma ezzel az anyaggal, hogy a természetben az azbeszt közelségében található meg, ami pedig rákkeltő hatású!

Karbamid

Ez az anyag rövid távú dermatitiszt és bőrirritációt okozhat, úgyhogy, ha ilyen problémátok van, ellenőrizzétek a termék összetevőit!

Forrás:
pixabay.com

Ólom

A történelemórákon biztos hallottatok már az ólommérgezésről. Minimális mennyiségben is tapasztalhattok negatív mellékhatásokat, mint például hormonális problémák és nőgyógyászati megbetegedések.

Ásványi olaj

Az ásványi olaj elsőre jól hangzik, és azt hihetnénk, hogy csak jót tehet, azonban valójában petróleumból készül, ami hányingert és hasmenést okozhat.

Forrás:
pixabay.com

Szintetikus illatok

Ha csak azt látjátok, hogy „illatosított” egy termék, járjatok utána, hogy mivel. A  mesterséges illatok fejfájást, szédülést és hormonális problémákat okozhatnak.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.