Egyéb kategória

Ha nyár, akkor navy stílus – Csempésszétek be a vízpartot a lakásba!

Ebben a rekkenő hőségben szinte semmi másra nem vágyunk, mint egy nagy pohár hűsítő italra, és persze a vízpartra. Sajnos a dolgos hétköznapokon nem nagyon jut időnk a munka mellett egy kis pancsolásra, sőt – ilyen-olyan okokból – a hétvégékből is igen kevés idő marad a kikapcsolódásra.

vous - 2016.07.08.
Ha nyár, akkor navy stílus – Csempésszétek be a vízpartot a lakásba!

Ezért ha szeretnétek otthon is úgy érezni magatokat, mintha nyaralnátok, nem kell mást tennetek, mint egy-két olyan lakberendezési kelléket beszereznetek, amelyek megidézik nektek a vízpartot. Erre pedig a legalkalmasabb stílus a navy – azaz a tengerészstílus.

Forrás:
Zara Home

Már korábban is írtam nektek a navy stílusjegyeiről, akkor a teraszt és erkélyt vettük górcső alá. Most pedig következzenek azok a dekorációk, anyagok és színek, amelyeket bátran használhattok a lakásban, ha szívesen módosítanátok a hangulatán.

Tengerészstílus

Ezekben az enteriőrökben az a jó, hogy valószínűleg sosem fognak kimenni a divatból. Rendkívül vonzó, hívogató és kiegyensúlyozott tereket lehet a navy stílus segítségével létrehozni. Ezek az enteriőrök pedig elképesztő nyugalmat árasztanak, olyan, mintha tényleg a vízparton, egy vitorláson vagy a tengerparti nyaralónkban lennénk.

Forrás:
Zara Home

Ahhoz, hogy egy ilyen teret hozzatok létre, szerencsére nem kell nagy költségekbe vernetek magatokat, és nem is lesz szükségetek túl sok kiegészítőre, inkább csak minél karakteresebbekre.

Színek

A három alapszín, amik közül mindenképp érdemes választani egyet: 

  • a tengerészkék,
  • a piros,
  • és a tiszta fehér.

Ha emellé még egy-két natúr fakiegészítőt is be tudtok csempészni, vagy egy kevés korall- és homokszínt, nyert ügyetek lesz.

Minták

Minták közül válasszátok a csíkosat – fontos, hogy széles csíkozású legyen a minta –, és minden olyat, amin a tengerre emlékeztető minta szerepel, mint például a vasmacska, vitorlások, hajók, tengeri herkentyűk vagy iránytűk.

Objektum doboz

Objektum doboz

A legegyszerűbben, leglátványosabban úgy alakíthatjátok át otthonotok stílusát, ha kék-fehér csíkos függönyöket vagy szőnyegeket, illetve párnákat helyeztek el a térben.

Bútorok

Bútorok közül válasszátok a fából készülteket: kezeletlen fát vagy a fehérre festetteket, ezek közül is főként a kopottas hatásúakat. Jöhetnek még a rattan és egyéb fonott bútorok és kosarak. Az óriási, fakeretes tükrök, ládák és bőröndök – amelyekből akár egy jó kis dohányzóasztalt is kialakíthattok.

Objektum doboz

Objektum doboz

Dekoráció

A már említett korallok, kagylók, kavicsok és csigák jöhetnek minden mennyiségben. A nagyobb darabokat csak tegyétek ki szépen egy polcra vagy egy asztalra, a kisebbeket rendezzétek tálba vagy egy nagyobb befőttesüvegbe. Szórjatok egy kevés homokot az aljára, arra tegyétek a kagylókat, végül a közepére helyezzetek egy mécsest. Nagyon jól mutat majd, ezt garantálom.

Objektum doboz

A vázákba tehettek faágakat, amik szépen visszahozzák a natúr vonalat a térbe. Ha sikerül olyan ágakat szereznetek a vízpartról, amelyeket már kikezdett egy kissé a sós víz, nagyon látványos elemmel díszíthetitek az adott helyiséget.

Ne feledkezzetek meg a viharlámpásokról sem! Szerencsére már számtalan üzletben jó áron hozzájuk juthatunk – ezek nélkül mit sem ér a navy stílus.

Végezetül pedig összeválogattam nektek egypár kiegészítőt, amelyekből érdemes inspirálódni.

Forrás:
Zara Home, Ikea, H&M Home, Butlers

Korallos párna – Zara Home

Színátmenetes párna – Zara Home

Kerek tükör – Zara Home

Fonott éjjeliszekrény – IKEA

Fonott fotel – IKEA

Csíkos párna – H&M Home

Fémakasztó – H&M Home

Kosár – Zara Home

Lámpás – Butlers

Tálcaasztal – Butlers

Korallos üveg – Zara Home

Csíkos szőnyeg – Zara Home

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!