Egyéb kategória

Egy fanvideó megmutatja, hogyan lettek egyre sötétebbek a Harry Potter-filmek

Már egy ideje véget ért a Harry Potter-széria, mégis úgy érezzük, mintha csak tegnap jött volna ki a Titkok Kamrája. Az én generációm ugyanis együtt nőtt és ért Harryvel, Ronnal és Hermionéval, szóval ha meglátjuk a korai részeket, elfog bennünket egy édes-szomorú nosztalgikus érzés. Éppen ezért volt nehéz kiszúrni, mennyit „sötétedett” a történet, ahogy érkeztek sorban a filmek.  

vous - 2016.07.07.
Egy fanvideó megmutatja, hogyan lettek egyre sötétebbek a Harry Potter-filmek

Egypár évvel ezelőtt egy eltökélt Harry Potter-rajongó úgy döntött, hogy csinál egy videót, amin csak a széria filmjeinek elejét és végét láthatjuk egymás után. Így szerette volna felhívni a figyelmet arra, amin lehet, hogy a Harryért eltökélten rajongó generáció elsiklott: hogy mennyit komolyodott és szürkült a széria, ahogy haladunk előre a történetben. Így visszagondolva érdekes látni, mennyit változtak az intrók: ahogy Voldemort egyre inkább átveszi a hatalmat a varázsvilág felett, úgy sötétül a kép, és lesz egyre tragikusabb a jól ismert filmzene is, melynek felcsendülése nélkül azóta sem telhet el szalagavató bál.

Ennyire nőtt hozzánk Harry Potter és világa, és talán közben észre se vettük, hogy ahogy a szereplőkkel együtt nőttünk fel, egyre szomorúbb és tragikusabb lett a fantasysorozat világa is. Ha nem hisztek nekem, vagy eddig nem jutott eszetekbe ezt nézni, ha felcsendült a szlogen a tévében, íme az igazság pillanata:    

Objektum doboz

Ha elszomorított benneteket a fenti képsor, akkor gondoljatok arra, hogy a Harry Potter-őrületnek még koránt sincs vége: nemrég debütált Londonban a folytatás színdarab formájában, és ahogy Rowlingot ismerjük, hamarosan könyv formájában is találkozhatunk a felnőtt szereplők történeteivel! 

Ajánlott cikkek