Egyéb kategória

A génjeinkbe van kódolva, hogy egyedül maradunk?

Elgondolkoztatok már azon, miért van szükségetek arra, hogy több időt töltsetek egyedül, mint mások? Hogy miért van, hogy amíg mások buliznának, ti inkább a fotelbe kuckózva néznétek a kedvenc sorozatotokat? Egy új kutatás azt mutatja, hogy ezért a génjeitek a felelősek!

vous - 2016.06.25.
A génjeinkbe van kódolva, hogy egyedül maradunk?

A tanulmány szerint a gén, ami szabályoza az oxitocinszinteteket, vagyis a „szerelemhormont”, azt is befolyásolja, hogy mennyire vagytok szociálisak – írja a Women's Health. Azonban ezt a hormont „kikapcsolhatják” a környezeti tényezők, mint például a stressz vagy az alultápláltság, ezt a folyamatot pedig metilációnak nevezik.

A tanulmány során a kutatók 121 résztvevőtől vettek nyálmintát, majd tesztelték a szervezetükben a metilációs folyamatokat és az oxitocint. Kiderült, hogy akiknél többször fordult elő metiláció, azok gyakrabban számoltak be arról, hogy kevésbé szociálisak. Azok az emberek viszont, akiknek kevesebbszer metilálódott az oxitocinszintje, társaságkedvelőbbek voltak.

Forrás:
pexels.com

Szóval mit jelent ez pontosan? Megmagyarázza azt, hogy egyesek miért vágynak folyton társaságra, mások pedig miért nem. Szóval, ne aggódjatok, nem veletek van a baj, ha túl sokat vagytok egyedül, de akkor sem, ha utáltok egyedül lenni. Egyszerűen ilyenek vagytok.

Ajánlott cikkek