Egyéb kategória

Stresszmentes költözés? Nem lehetetlen! Eláruljuk, mi a titka!

A stresszmentes költözés valójában önellentmondás. Persze egy-két nyugtató vagy némi alkohol enyhíthet a fájdalmunkon, de még akkor sem lesz teljesen felhőtlen a pakolászás. Ez persze csak vicc, de tény, hogy a költözködés nem egy fáklyásmenet. Azonban ha ügyesen megtervezünk, na meg megszervezünk minden lépést, és jól átgondoljuk a stratégiát, rengeteg problémát kiküszöbölhetünk.

vous - 2016.06.22.
Stresszmentes költözés? Nem lehetetlen! Eláruljuk, mi a titka!

Azoknak, akik nem a gyűjtögetők táborát erősítik, vagy esetleg minimál stílusú lakásban laknak, jóval könnyebb dolguk lesz, mint a kevésbé „ingerszegény” környezetben élőknek, azért igyekszünk most mindenkinek a lehető legtöbbet segíteni abban, hogy szuperhatékonyan és gyorsan abszolválhassa a kiköltözést.

Ami a legfontosabb

Írjatok forgatókönyvet, és mindig haladjatok a terv szerint! Legyen egy prioritási listátok, és mindig lépésről lépésre haladjatok, mert ha nem így tesztek, borul a rendszer, és nemhogy megkönnyítitek, hanem jóval inkább megnehezítitek majd a saját dolgotokat. Mindig számoljatok rá egy plusz napot a költözésre, így nem kell őrült nagy hajtásban és kapkodásban haladnotok. Egy lakás teljes kipakolásához minimum egy hét szükséges!

Objektum doboz

Tervek

Üljetek le, és vegyétek végig, mi az, amire szükségetek lesz a költözéshez: szállítók, dobozok, nagy méretű szatyrok.

Azt is gondoljátok végig, hogy a cuccaitok közül mi az, amire már biztosan nem lesz szükségetek, amit nem kell hogy átcuccoljatok az új otthonotokba. Kezdjétek ezekkel a pakolást, vagyis váljatok meg minden felesleges kacattól. Meg fogtok lepődni, mennyivel kevesebb dolgot kell majd bepakolnotok dobozokba.

Persze nem kell mindennek a kukában végeznie! 

  • Nézzetek körül, hogy melyek azok a holmik, amiket szívesen bevesznek a környéketeken lévő szeretetszolgálatok. 
  • Mi az, amit – viszonylag rövid időn belül – el tudtok adni bolhapiacokon vagy a neten.
  • Azok a dolgok, amikre már nincs szükségetek, de nem szívesen váltok meg tőlük, adjátok oda a családtagoknak, barátoknak, így – ha nem is az otthonotokban – de viszontláthatjátok még ezeket a jövőben.
Objektum doboz

Dobozolás, rendszerezés

Ha a szelektálással megvagytok, szerezzetek dobozokat a közeli zöldségestől vagy szupermarketből, és ne feledkezzetek meg a jó sok újságpapírról sem, amivel majd kibélelhetitek a törékeny cuccokat tartalmazó dobozokat! Írjatok listát arról, hogy milyen jellegű dobozokat fogtok összeállítani: csetreszek, könyvek, dísztárgyak.

A ruháknak, és egyéb textileknek szerezzetek óriási, ERŐS, strapabíró zsákokat – ezeket felesleges dobozokban tárolni.

Ügyeljetek arra, hogy a könyveket ne tegyétek túl nagy dobozokba, hiszen az életben nem fogjátok tudni felemelni – hacsak nem esztek előtte spenótot kilószámra.

Ha a bepakolással megvagytok, mindig írjátok rá a dobozokra, hogy mibe mit raktatok, így a kipakolás is jóval egyszerűbb lesz.

A dobozokat, zsákokat jól zárjátok le, nehogy útközben elvesszen valami a szállítás során.

Hívjátok át a barátokat, hogy segítsenek, így nemcsak hatékonyabban lehet pakolni, de szuper hangulatban is.

Objektum doboz

+1 tipp: zene

Az én személyes tuti tippem a zenehallgatás. Meglepő, hogy mennyire jól lehet táncolás közben tárgyakat áthelyezni A pontból B pontba.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek