Egyéb kategória

Létezik, hogy egyszerre babráltak ki Tibi atyával és Oravecz Nórával?

Lehetséges-e az, hogy az ország egyik legnagyobb kiadója ekkorát hibázik a két legkelendőbbnek számító szerzőjével? Merthogy Oravecz Nórát és Tibi atyát lehet szeretni vagy utálni, de tény, hogy mindkettejük könyve abszolút bestseller. Arra gyanakszom, hogy talán új marketingese van a Librinek, és ezt a fél országot bezengő botrányt közösen, egy jó humbákfalvi pálinka mellett eszelték ki a menedzsmenttel összefogva, miközben Nóri saját idézetes párnáján dőltek hátra kényelmesen egy hintaágyon.

vous - 2016.06.06.
Létezik, hogy egyszerre babráltak ki Tibi atyával és Oravecz Nórával?

Tibi atya szerint cenzúra, Oravecz Nóra szerint gyűlöletkeltés

Mi is történt? Megjelent „Tibi atya – Minden napra egy feles” című könyve a Librinél, benne egy kis szösszenet arról, hogy Oravecz Nóra miként tölti napjait pornózással a messzi Humbákfalván, leszbikus felnőttfilmek sztárjaként. A Tibi atya-projekt sosem a polkorrektségről volt híres, de azért röhögni általában lehetett rajta, és egyfajta markáns társadalomkritika is kirajzolódott a vulgaritás mentén.

Akárhogy is, ez a fiktív kis sztori nem sikeredett se különösebben viccesre, se pedig kritikusra: inkább akkor már a „személyeskedés” és a „nőgyűlölet” az a két szó, ami eszünkbe jut, ha olvassuk.

Namármost, Oravecz Nóra évek óta a Libri arca, így – saját bevallása szerint – arra kérte a kiadót, hogy „a következő kiadásban ne szerepeljen a neve”, a vezetés viszont úgy döntött, hogy egy az egyben törli a problémás részt a könyvből. Tibi atyáék erre egy hosszú, belső ügyeket részletesen tárgyaló posztban panaszolták el a világnak, hogy csak utólag, élesben szembesültek a szerkesztett verzióval, és úgy fogalmaztak, hogy „Oravecz Nóra letiltotta a könyvet a polcokról”. Emiatt ők a jövőben inkább függetlenednének, „cenzúra nélkül” adnák ki műveiket.

Forrás:
Facebook/Oravecz Nóra, Tibi atya

A dühös kirohanás után – ne feledjük, a fiktív humbákfalvi plébánosnak több mint egymillió követője van a Facebookon – Oravecz Nórát gyalázni kezdte a több ezer Tibi-fan, a blogger pár napra elérhetetlenné is vált. Bihari „Tékasztorik” Viku sajnálatát fejezte ki, hogy „olyan világban élünk, ahol Oravecz Nóra diktálja a feltételeket”, s ezzel képes ellehetetleníteni a „népművelő” aktivizmusáról híres Tibi atyát, röviddel ezután pedig a kiadó dagályos üzenetben jelezte, hogy „kiáll szerzői mellett”, s „elítéli az uszítást”. Estére kiderült az is, hogy a Libri végül visszaadta Tibi atya szabadságát, hogy a jövőben magánkiadásban jelentethessék meg a könyveiket… addig is elérhető a polcokon a feles-könyv, mintha mi se történt volna, csak épp immár oravecztelenül.

Eddig hát a történet, de nézzük, mi van mögötte! A cikk folytatását ITT olvashatjátok!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.