Egyéb kategória

A manikűr legnagyobb mumusa: így ápoljátok a körömágyatokat

A legszebb manikűrt is könnyen tönkreteheti a repedezett körömágy látványa. Valamint nemcsak esztétikailag csúnya, hanem rettentő fájdalommal is járhat, ha nem kezelitek időben. De tudjátok mit, inkább előzzétek meg a jelenséget!
vous - 2016.05.18.
A manikűr legnagyobb mumusa: így ápoljátok a körömágyatokat

VOUS-lányok! Ugye már mindannyiótoknak szép fehérek a körmei, miután segítettünk a tuti módszerekkel, és a körömrágás is a múlt feledésébe merült? Akkor most tegyük rendbe a következő kézproblémát. Hiába készítitek el ugyanis az épp legtrendibb manikűrt, akár 900 órán át, ha a szép összhangot tönkreteszi a repedezett körömágyatok.

A körömágy az egyik legérzékenyebb pont a kezeteken. A kiváltó ok – a stressz mellett – gyakran a bőr ezen részének szárazsága, de ezt pikk-pakk orvosolhatjátok. A kulcsszó a hidratálás, melyről elsősorban a krémek, másodsorban pedig az olajok gondoskodhatnak. A boltok polcain hemzsegnek a különféle csodaszerek, de itt is választhatjátok a home made regenerálást.

Az olajok közül remekül helytáll például az olívaolaj, de az illóolajokból a levendula is. Sőt, ha biztosra akartok menni, ötvözzétek a krémet és az olajat, és bujtassátok dunsztba mind a tíz ujjatokat. Ehhez folpackra vagy egy pár nejlonkesztyűre és valamilyen ragasztószalagra lesz szükségetek. Bemasszírozzátok a két szert a bőrbe, bebugyoláljátok a fóliába/kesztyűbe, majd rögzítitek az egészet.

Urea

Olyan krémet válasszatok a hidratáláshoz, melynek összetevői közt ott az urea (karbamid) is. Az urea megtalálható a bőrötökben, és egy normál típus 1%-ot tartalmaz belőle, mely elősegíti annak nedvesség-megtartását. Ha száraz a bőrötök, valószínűleg nincs meg ez a szerves vegyület a szövetetekben, de könnyen pótolhatjátok a különböző készítményekkel.

Belső intézkedések

Természetesen belsőleg is tehettek az ügy ellen, ha odafigyeltek a megfelelő vitaminbevitelre. Az A-, B-, C- vitamint kell pótolnotok a repedezett, száraz bőr elkerülése végett.

Természetes források

  • A-vitamin: zöldségek (pl. sárgarépa, paprika), gyümölcsök (pl. sárgadinnye, sárgabarack), vaj, máj
  • B6-vitamin: zöldségek (pl. brokkoli, hüvelyesek), gyümölcsök (pl. banán, szilva), halak, sovány húsok
  • C-vitamin: zöldségek (pl. paprika, paradicsom), gyümölcsök (pl. kivi, ananász), citrusfélék

Problémamegoldás

Forrás:
www.pixabay.com

Ha már felütötte a fejét a baj, és elvált bőrdarabkák övezik a körmötöket, puhítsátok fel a területet, és minél előbb – óvatosan! – vágjátok le egy fertőtlenített ollóval. Nem lesz kellemes ugyanis, ha ezek beleakadnak például öltözködésnél a pulóveretekbe, és tovább mélyül a sérülés. A sebek ráadásul könnyen be is gyulladhatnak, ha baktériumok vagy gombák kerülnek az ujjaitok környékére. Azt már mondanom sem kell, hogy a fájdalom ilyenkor a tetőfokára hág, és előbb-utóbb begennyesedik a rész. Ezt helyrehozatjátok speciális fertőtlenítőkrémekkel vagy teafaolajjal, ami kiváló baktériumölő.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
Világ
EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
vous - 2023.06.05.
A törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát idén az EFOTT fesztivál – jelentette be Dr. Hankó Balázs Zoltán felsőoktatásért felelős államtitkár a rendezvényt beharangozó sajtóeseményen. Elhangzott: az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja. A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, 6 színpadon több mint 100 fellépőt. Július 12. és 16. között többek között a VALMAR, a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján. A fesztivál nappali programjait összefogó UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett. A programok középpontjában a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.