Egyéb kategória

Japán szépségtrükkök, amikkel garantáltan ragyogni fogtok

Japán bizony a szépségápolási termékek kincses szigete. Már hálát mondhattam korábban a remek arctisztító olajuknak, és persze a fantasztikus naptejüknek is. Azonban valljuk be, néha kicsit eltúlozzák a dolgokat, és inkább születnek bizarr trükkök, mint használhatók. A következőkben viszont a legígéretesebb tippeket hoztam el nektek, szóval tesztelésre fel!

vous - 2021.05.17.
Japán szépségtrükkök, amikkel garantáltan ragyogni fogtok

Hallottunk már égszínkék hajról és pedikűrözött harisnyáról is. Nap mint nap el lehet csodálkozni egy újabb japán mánián, például tudtátok, hogy van külön ajakra és szemöldökre való tetkójuk is? Juj! Nos, a következőkben nem szándékozom semmiféle furcsasággal bombázni titeket, csupán olyan japán szépségápolási trükköket hoztam, amik feltétlenül megérnek egy próbát.

1. Arcesszencia

Forrás:
www.pexels.com

Nos, a Japánban nagy népszerűségnek örvendő arcesszencia olyan, mint egy vizes bázisú krém vagy szérum. Szuper ragyogást kölcsönöz a bőrnek, hisz legfőbb alkotóeleme az úgynevezett Pitera, mely tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Ez a szuper összetevő puhává és simává is teszi az arcunkat. Mindemellett eltünteti az elhalt hámsejteket is, így a bőr sokkal egészségesebb lesz tőle. Bele kell tapogatni a bőrbe, kifejezetten nem ajánlatos körkörösen belemasszírozni az arcba – írja a Popsugar. Miután ez megvan, jöhet a megszokott hidratálókrémetek.

2. Konjac-szivacs

Tévedés ne essék, nem a konyakról van szó jelen pillanatban. A konjac-szivacsok érdekessége, hogy rendkívül gazdagok ásványi anyagokban, gondos eljárással, minőségi alapanyagokból készülnek, szemben más szivacsokkal. Különlegessége, hogy az arcot roppant gyengéden, mégis hatásos módon tisztítja meg. Használata során feltűnő, hogy a szivacs szárazon kemény, azonban mihelyst víz éri, felpuhul. Használjátok naponta maximum kétszer.

3. Jeges szemcsepp

Forrás:
www.pexels.com

Ez a szemcsepp először csípni fogja a szemeteket, azonban pillanatokon belül elmúlik a szúró érzés és helyette hidratálja és gyönyörűen fehéríti az amúgy fáradt és vörös szemeket. Nem tudom, lehet, igaz a mondás, miszerint a szépségért meg kell szenvedni?

4. Lapmaszk

A bőrhibákra itt vannak a maszkok! Még itthon nem igazán terjedtek el, hiszen nagyon kevés belőlük a kínálat, azonban Japánban a virágkorukat élik a lapmaszkok. Úgy kell elképzelni, mint egy papírlaphoz hasonló textúrájú maszkot, mely konkrétan minden problémánkra jó lehet. Száraz bőrre, pattanásokra, irritációs problémákra és ráncokra is. Benedvesített arcbőrre helyezzétek fel, és miután eltávolítottátok, a fennmaradó réteget tapogassátok bele az arcotokba.

Ti melyiket próbálnátok ki?

Ajánlott cikkek