Egyéb kategória

Nem mindegy, hogyan sminkeltek fekete-fehér fotóhoz – így még szűrő sem kell!

A filterek korszakában, amikor minden jóravaló ember megörökíti magát legalább hetente egyszer, érdemes tisztában lennünk azzal, mi is kell ahhoz, hogy igazán jól mutassunk a képen. A kontúrozás csínját-bínját elég sok fórumon elsajátíthattuk már, de vajon tudjuk-e, mitől leszünk szépek egy fekete-fehér fotón akár filter nélkül? Segítünk!
vous - 2016.04.30.
Nem mindegy, hogyan sminkeltek fekete-fehér fotóhoz – így még szűrő sem kell!

A szürke ötven árnyalata

Lehet, hogy A szürke ötven árnyalata mégis egy fontos momentum az életünkben (no nem a könyv!), anno a sminksuliban is így indítottuk a színelméletórát. Adott volt egy papír, amire különböző mélységekben festettünk fel sok-sok négyzetet egymás mellé, és mind szürke volt. Kezdtük a fehértől, majd apránként belekevertünk feketét, árnyalatonként haladtunk. Nem volt könnyű eltalálni az arányokat, meglátni a különbségeket.

Elő a tarka palettákkal!

Az mindenkinek nyilvánvaló, hogy a fehér és a fekete, a pólus két vége mutatja a legnagyobb kontrasztot. Egyik erősíti a másikat, élesebben látunk általuk. Azonban az árnyalatok azért vannak nekünk, hogy ezeket a végleteket finomítsák. A fekete-fehér fotóra nem szükséges csak szürkékkel dolgoznunk, nyugodtan elővehetjük a színes palettánkat, akár a barnát is. Az pedig, hogy mit választunk legsötétebb színnek, tőlünk függ, lehet ez akár egy középárnyalat is. A tarka színeknek is van egy sötétségi-világossági értéke, amely azt jelzi, hogy milyen szürkeként jelennek meg a fekete-fehér fotón.

A színek fontossága

Amire jó ügyelni, hogy a világos színeket vagy a korrektort megfelelően alkalmazzuk, és válasszunk erőteljesebb árnyalatokat, amik elütnek bőrünk színétől. Az is előfordulhat, hogy egy szép barna, illetve egy szín a bőrünkkel egy árnyalatúnak hat a fekete-fehér fotón, és nem látszik belőle semmi. Egyébként nem feltétlenül baj ez, hiszen ha már világosítottunk a szemünk alatti karikákon, megemeltük arcunkat egy kis árnyékolással, és a fontos részeket igazítottuk, akkor jól fogunk mutatni bármelyik fotón. Ha mégsem, okostelefonunk megoldja a helyzetet és néhány mozdulattal csodaszép, üde királylányt varázsol belőlünk.

Amire szükségetek lesz

Forrás:
Hámori Zsófia

6 ecset, amire minden nőnek szüksége van

Titeket is megigéz a profi sminkesek táskájában lévő ezernyi ecset? Ilyenkor jön a sóhaj: de jó lenne otthonra is! Igen ám, de először tudni kéne, melyik mire való. Jó hír, hogy elég néhány darab, amivel az otthoni sminkelést tökélyre fejleszthetitek. Ide kattintva megnézhetitek, melyik 6 ecsetre van szüksége minden nőnek!

Így készül lépésről lépésre

Forrás:
Hámori Zsófia

Forrás:
Hámori Zsófia

Forrás:
Hámori Zsófia

Forrás:
Hámori Zsófia
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.