Egyéb kategória

Nem mindegy, hogyan sminkeltek fekete-fehér fotóhoz – így még szűrő sem kell!

A filterek korszakában, amikor minden jóravaló ember megörökíti magát legalább hetente egyszer, érdemes tisztában lennünk azzal, mi is kell ahhoz, hogy igazán jól mutassunk a képen. A kontúrozás csínját-bínját elég sok fórumon elsajátíthattuk már, de vajon tudjuk-e, mitől leszünk szépek egy fekete-fehér fotón akár filter nélkül? Segítünk!
vous - 2016.04.30.
Nem mindegy, hogyan sminkeltek fekete-fehér fotóhoz – így még szűrő sem kell!

A szürke ötven árnyalata

Lehet, hogy A szürke ötven árnyalata mégis egy fontos momentum az életünkben (no nem a könyv!), anno a sminksuliban is így indítottuk a színelméletórát. Adott volt egy papír, amire különböző mélységekben festettünk fel sok-sok négyzetet egymás mellé, és mind szürke volt. Kezdtük a fehértől, majd apránként belekevertünk feketét, árnyalatonként haladtunk. Nem volt könnyű eltalálni az arányokat, meglátni a különbségeket.

Elő a tarka palettákkal!

Az mindenkinek nyilvánvaló, hogy a fehér és a fekete, a pólus két vége mutatja a legnagyobb kontrasztot. Egyik erősíti a másikat, élesebben látunk általuk. Azonban az árnyalatok azért vannak nekünk, hogy ezeket a végleteket finomítsák. A fekete-fehér fotóra nem szükséges csak szürkékkel dolgoznunk, nyugodtan elővehetjük a színes palettánkat, akár a barnát is. Az pedig, hogy mit választunk legsötétebb színnek, tőlünk függ, lehet ez akár egy középárnyalat is. A tarka színeknek is van egy sötétségi-világossági értéke, amely azt jelzi, hogy milyen szürkeként jelennek meg a fekete-fehér fotón.

A színek fontossága

Amire jó ügyelni, hogy a világos színeket vagy a korrektort megfelelően alkalmazzuk, és válasszunk erőteljesebb árnyalatokat, amik elütnek bőrünk színétől. Az is előfordulhat, hogy egy szép barna, illetve egy szín a bőrünkkel egy árnyalatúnak hat a fekete-fehér fotón, és nem látszik belőle semmi. Egyébként nem feltétlenül baj ez, hiszen ha már világosítottunk a szemünk alatti karikákon, megemeltük arcunkat egy kis árnyékolással, és a fontos részeket igazítottuk, akkor jól fogunk mutatni bármelyik fotón. Ha mégsem, okostelefonunk megoldja a helyzetet és néhány mozdulattal csodaszép, üde királylányt varázsol belőlünk.

Amire szükségetek lesz

Forrás:
Hámori Zsófia

6 ecset, amire minden nőnek szüksége van

Titeket is megigéz a profi sminkesek táskájában lévő ezernyi ecset? Ilyenkor jön a sóhaj: de jó lenne otthonra is! Igen ám, de először tudni kéne, melyik mire való. Jó hír, hogy elég néhány darab, amivel az otthoni sminkelést tökélyre fejleszthetitek. Ide kattintva megnézhetitek, melyik 6 ecsetre van szüksége minden nőnek!

Így készül lépésről lépésre

Forrás:
Hámori Zsófia

Forrás:
Hámori Zsófia

Forrás:
Hámori Zsófia

Forrás:
Hámori Zsófia
Ajánlott cikkek