Egyéb kategória

Megvan a hosszú szempillák receptje – csupán három összetevőből!

Nagyon kevesen vannak megáldva hosszú, vastag, természetes szempillákkal, és a legtöbben kénytelenek vagyunk más módszerekhez folyamodni, hogy a szempilláink csodálatosan fessenek.
vous - 2016.04.17.
Megvan a hosszú szempillák receptje – csupán három összetevőből!

A szempillanövesztő és -dúsító szérumok költségesek lehetnek, és vegyi anyagokat, olyan összetevőket is tartalmaznak, amelyeket nem feltétlenül szeretnénk, hogy ilyen közel kerüljenek a szemünkhöz. A BlogHer egyik beauty bloggerétől hoztunk most nektek egy DIY receptet, ami egyszerű, természetes, és olcsó alapanyagokból készül. Ja, és a jó hír: csupán három összetevője van.

Mandulaolaj

Széles körben elterjedt a hajra, bőrre gyakorolt jótékony hatásai miatt. Belülről segíti a haj – és a szempilla – növekedését, visszaállítja a bőrünk egészséges pH-értékét és javítja a vérkeringést.

Forrás:
pexels.com

Ricinusolaj

Az eredetileg hashajtóként ismert ricinusolajnak sokkal több pozitív tulajdonsága van, mint gondolnánk. Azon túl, hogy remekül erősíti a hajunkat és segít a hajhullásos problémákon, évtizedek óta használják bőrápoló termékekben.

E-vitaminos olaj

Az E-vitamint tartalmazó olaj egy igazán lenyűgöző kiegészítése a szépségnek. Használható a ráncok kezelésére és az öregedés okozta barna foltokra, lágyítja a száraz és repedezett körömágyat, és megnyugtatja a száraz ajkat és érdes bőrt. Az E-vitamin tele van antioxidánsokkal, amelyek serkentik a hajszálerek keringését.

Hogyan készítsünk ezekből szempillaápolót?

  1. Mennyiségtől függően válasszunk egy tárolót. Ha nagy mennyiséget szeretnénk előállítani, válasszunk egy nagyobb fedeles tubust, ha pedig kisebbet, elég egy régi, kitisztított szempillaspirál.
  2. Keverjük össze egyenlő arányban mind a három összetevőt a tárolóban.
  3. Minden este sminkeltávolítás után és lefekvés előtt kenjünk fel egy kicsit belőle a szempillánkra spirállal vagy fültisztítópálcikával a tövektől a végekig. Ügyeljünk, hogy tényleg kevés legyen, ha nem akarunk olajtól csöpögő szempillákkal aludni.
  4. Ha elszíneződött, cseréljük!

Ez a szérum serkenti és megfiatalítja az említett gyenge hajhagymákat, így a szempillák hosszúra, erősre és egészségesre nőnek! Mint bármely más típusú terméknél, akkor lesz eredményes a használat, ha minden este lefekvés előtt alkalmazzuk.

Ti már próbáltatok korábban más szempillanövelő szereket?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.