Egyéb kategória

Dolgok, amikben minden matekot gyűlölő ember magára ismer

Nem fogom szépíteni a dolgot: sosem voltam agy matekból. Hogy menyire, azt érzékelteti az is, hogy világéletemben utáltam puskázni, de matekból még azt is bevállaltam. A végsőkig elmentem a közepesért.
vous - 2016.04.16.
Dolgok, amikben minden matekot gyűlölő ember magára ismer

Nyilván az sem segített, hogy hallássérült vagyok, és a tanár forgolódott magyarázat közben, de egy szinten túl – deriválás – már a különtanár sem segített. Mondjuk az sem, hogy szívből utáltam ezt a tárgyat. Persze ennek a gyűlöletnek is voltak fokozatai, amiket szerintem mindenki ismer, aki küszködött a számokkal.

Nem volt szégyenérzetetek

Már ha puskázásról volt szó. Akár addig is elmentetek, hogy ha a kezetekbe került a másik osztály dolgozata, akkor kidolgoztattátok a matekosokkal, és a készet adtátok le a doga végén. Mondjuk az már nehezebb meló volt, hogy eldöntsétek, mennyire rontsátok el a példákat, hogy egy erős közepesre jöjjön ki, mert ugye ahhoz is egy kis matek kell. Meg az, hogy értsétek, mi az a kriszkrasz előttetek a papíron.

Forrás:
pexels

A „matekosok” egy külön faj voltak az osztályotokban

Egyszerre gyűlöltétek és tiszteltétek őket, és titkon reméltétek, hogy egyszer csak úgy menni fog nektek is a deriválás. Persze ez nem történt meg.

Sírtatok egy kicsi geometriáért

Az egyetlen dolog, ami megmentett benneteket az év végi bukástól, hogy a dolgozatokban voltak geometriai feladatok is, amiket tudtatok. Reméltétek, hogy kerül bele annyi, hogy a karót megússzátok. Én imádtam és szerettem a geometriát, lehet, hogy ezért rajongok a geometrikus trendekért?

A gondolat: mikor lesz erre szükségetek? MIKOR?

A deriválásra, a logaritmusra? És ebből adódóan eldöntöttétek, hogy kizárólag valami olyasmit tanultok majd, ahol nem kell a matek. Én mondjuk hangosan felröhögtem, mikor fel kellett vennem kommunikáción a közgázt. Akkor a matek már szinte imádatom tárgya lett, és a közgáz lépett a helyére.

Pedig a matek a művészetekben, sőt az élet minden területén ott van. Erről a csodálatos jelenségről itt írtam is nektek!

Ti szerettétek a matekot?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.