A kínai receptúra alapján készült oolong tea részben erjesztett tealevelekből áll, így jellegzetes lágy íze van. Sem a fekete, sem a zöld teák közé nem sorolható. Gyulladáscsökkentő hatása mellé még egy pluszpozitívuma, hogy elősegíti a zsírégetést – írja a MindBodyGreen.
Laboratóriumi kutatások során kimutatták, hogy ez az ital jobban gátolja az allergiás reakciókat, mint a zöld tea. Egy klinikai vizsgálatot végeztek Japánban azokon az ekcémás embereken, akiknek nem javult a bőrük gyógyszer hatására. A teszt során oolong teával itatták őket hat hónapig. A legtöbb ember mérsékelt vagy jelentős javulást tapasztalt egy hónapon belül.
Hogyan igyuk?
Egy bögre teához egy teáskanálnyi teafüvet adjunk, amit forró vízzel öntsünk fel, és hagyjuk ázni öt percig, majd két-három perc után szűrjük le. A japán kutatás napi maximum négy bögrét javasol a hatás eléréséhez, viszont ne felejtsük el, hogy koffeint tartalmaz, és éhgyomorra nem szabad fogyasztani.
Ti már próbáltátok?