Egyéb kategória

Természetes gyógymód az allergiára – Ismerkedjetek meg az oolong teával!

Több mint háromezer éve használják a teát mint gyógyszert. A modern tudomány most viszont egyre nagyobb figyelmet szentel az oolong teának, aminek egyedülálló antiallergén hatása van.
vous - 2016.04.12.
Természetes gyógymód az allergiára – Ismerkedjetek meg az oolong teával!

A kínai receptúra alapján készült oolong tea részben erjesztett tealevelekből áll, így jellegzetes lágy íze van. Sem a fekete, sem a zöld teák közé nem sorolható. Gyulladáscsökkentő hatása mellé még egy pluszpozitívuma, hogy elősegíti a zsírégetést – írja a MindBodyGreen.

Laboratóriumi kutatások során kimutatták, hogy ez az ital jobban gátolja az allergiás reakciókat, mint a zöld tea. Egy klinikai vizsgálatot végeztek Japánban azokon az ekcémás embereken, akiknek nem javult a bőrük gyógyszer hatására. A teszt során oolong teával itatták őket hat hónapig. A legtöbb ember mérsékelt vagy jelentős javulást tapasztalt egy hónapon belül.

Forrás:
pexels.com

Hogyan igyuk?

Egy bögre teához egy teáskanálnyi teafüvet adjunk, amit forró vízzel öntsünk fel, és hagyjuk ázni öt percig, majd két-három perc után szűrjük le. A japán kutatás napi maximum négy bögrét javasol a hatás eléréséhez, viszont ne felejtsük el, hogy koffeint tartalmaz, és éhgyomorra nem szabad fogyasztani.

Ti már próbáltátok?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.