Egyéb kategória

Természetes gyógymód az allergiára – Ismerkedjetek meg az oolong teával!

Több mint háromezer éve használják a teát mint gyógyszert. A modern tudomány most viszont egyre nagyobb figyelmet szentel az oolong teának, aminek egyedülálló antiallergén hatása van.
vous - 2016.04.12.
Természetes gyógymód az allergiára – Ismerkedjetek meg az oolong teával!

A kínai receptúra alapján készült oolong tea részben erjesztett tealevelekből áll, így jellegzetes lágy íze van. Sem a fekete, sem a zöld teák közé nem sorolható. Gyulladáscsökkentő hatása mellé még egy pluszpozitívuma, hogy elősegíti a zsírégetést – írja a MindBodyGreen.

Laboratóriumi kutatások során kimutatták, hogy ez az ital jobban gátolja az allergiás reakciókat, mint a zöld tea. Egy klinikai vizsgálatot végeztek Japánban azokon az ekcémás embereken, akiknek nem javult a bőrük gyógyszer hatására. A teszt során oolong teával itatták őket hat hónapig. A legtöbb ember mérsékelt vagy jelentős javulást tapasztalt egy hónapon belül.

Forrás:
pexels.com

Hogyan igyuk?

Egy bögre teához egy teáskanálnyi teafüvet adjunk, amit forró vízzel öntsünk fel, és hagyjuk ázni öt percig, majd két-három perc után szűrjük le. A japán kutatás napi maximum négy bögrét javasol a hatás eléréséhez, viszont ne felejtsük el, hogy koffeint tartalmaz, és éhgyomorra nem szabad fogyasztani.

Ti már próbáltátok?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
Világ
EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
vous - 2023.06.05.
A törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát idén az EFOTT fesztivál – jelentette be Dr. Hankó Balázs Zoltán felsőoktatásért felelős államtitkár a rendezvényt beharangozó sajtóeseményen. Elhangzott: az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja. A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, 6 színpadon több mint 100 fellépőt. Július 12. és 16. között többek között a VALMAR, a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján. A fesztivál nappali programjait összefogó UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett. A programok középpontjában a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.