Egyéb kategória

Apró helyett munkát kapott a hajléktalan férfi – Merjetek segíteni ti is!

Amikor Marcus, a minneapolisi hajléktalan férfi besétált egy kávézóba, hogy pénzt kérjen némi változás reményében, sokkal többet kapott, mint amire számított.

vous - 2016.03.30.
Apró helyett munkát kapott a hajléktalan férfi – Merjetek segíteni ti is!

Amikor Marcus betért Cesai Abigail kávézójába hihetetlen dolog történt. Mikor pénzt kért, válaszul Abitól egy – talán mindenki számára ismert – kérdést kapott: miért kéreget, miért nem vállal inkább munkát? Marcus válasza egyszerű volt:

Elkövetett bűncselekményekkel a papírjaimban ki akarna felvenni? Ráadásul hajléktalan is vagyok!

He came in to the cafe one day asking me for some $$. I looked at him and asked him “why don’t you have a job, you know…

Közzétette: Cesi Abi – 2016. március 25.

A 25 éves Abigail pénz helyett a kezét nyújtotta egy eséllyel. Megkérdezte, hogy szeretne-e a kávézóban dolgozni, mert lenne egy szuper feladata számára. Marcus szemei tágra nyíltak és boldogan válaszolta: „Mindent megteszek egy kis ételért!”. Mindezt Abigail a következő sorokkal osztotta meg a Facebookon:

Ne ítélkezzünk csak azért, mert pénzt kérnek. Mi nem ismerjük a helyzetüket, érdemelnek még egy esélyt! Isten megadta nekem ezt az áldást, akkor én miért ne adhatnám meg másoknak?

Everyone meet MARCUS !!! 😉

Közzétette: Cesi Abi – 2016. március 28.

Abi elmondása szerint a 16 éves kora óta utcán élő Marcus precíz és hálás dolgozó. Minden embernek ilyen bátornak és kitartónak kellene lennie, mint ő.

Merjetek segíteni másokon!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.