Egyéb kategória

Lasagne másként – egy tartalmas és isteni egytálétel

A rakott ételek – ahogy a lasagne – nem véletlenül népszerűek. Praktikusan összeállíthatóak, nagy adagban készíthetőek, tészta és sajt van bennük, amit mindenki szeret. Mutatunk is egy remek receptet, lépésről lépésre!

vous - 2016.03.26.
Lasagne másként – egy tartalmas és isteni egytálétel

Az olasz konyha egyik fő alapanyaga a tészta, rengeteg formában, méretben, számtalan raguval, ízesítéssel készül. A lasagne vékonyra nyújtott tésztalapokból és fűszeres raguból, szószból, esetenként besamelből és sajtból áll. A tésztalapok közé kerülhet húsos, halas vagy épp zöldséges töltelék, ám fontos, hogy szaftos, lédús legyen, mert a tészta sülés közben sokat magába szív, ennek a komponensnek is átveszi az ízét.

Forrás:
Hámori Zsófia

Talán a legnépszerűbb és a legelterjedtebb a bolognai lasagne, Emilia–Romagna régió specialitása, amibe paradicsomos-húsos ragu és besamel is kerül, a tetejére pedig reszelt parmezán, esetleg mozzarella. A húsmentes lasagnék toplistáját a spenótos változat vezeti, amit Olaszországban leggyakrabban ricottával készítenek, friss tésztából.

A tésztát persze vehetjük készen, a spenót is lehet fagyasztott, így tényleg egyszerűen és gyorsan összeállítható ez a kiadós, tartalmas és isteni egytálétel.

A spenótos-ricottás lasagne receptjét keressétek a Cookta oldalán, ahol sok más egészséges fogással is megismerkedhettek!

Ajánlott cikkek