Egyéb kategória

Egy smink, ami a kék szemet káprázatossá teszi!

A londoni divat egyedi, önmegvalósító, véleményekkel nem törődő és színes. Szerencsére egyre kevésbé kell ilyen messze mennünk, hogy ennek zamatát megízleljük – mi, magyar nők is végre bátran viselünk kedvünkhöz, hangulatunkhoz, személyiségünkhöz illő ruhát, sminket.

vous - 2016.03.25.
Egy smink, ami a kék szemet káprázatossá teszi!

Szabaduljatok fel!

Időnként konformista bőrbe bújunk, felkapjuk a farmert egy felsővel és elkészítjük a jól bejáratott sminket, amelyet évek óta gyakorlunk. Tudom, a hétköznapok rohannak, és természetességünkben is tündöklünk, ezt én is így gondolom. Mégis, a színek, az anyagok olyan hatással tudnak ránk lenni, amelyek kedvünket emelik, és amikkel egyediségünket meg tudjuk élni. Az csak egy kicsivel több törődés magunkkal, hogy más színbe nyúlunk, mint a kedvenc matt barnánk, és a hússzínű ajkak helyett bevállalunk egy élénket. Kedvencem a következő színpár, amivel a smink készült: rezes narancs és pink. Előbbi a szemeken, utóbbi az ajkakon mutat jól. Ráadásul Nóri kék szemeit káprázatossá teszi a fényes narancs szemhéjfesték.

Így kezdjetek neki!

1. lépés: Ahogy eddig is, korrektorral egységes színűvé tesszük a szemhéjat, amelyet bázissal fedünk be.

2. lépés: A rezes, narancsos szemhéjfesték textúrája szinte krémes, mint egy folyékony bársony, úgy simul a szemhéj bőrére. Az egész mozgó szemhéjra rakunk belőle, a szem külső sarkában pedig egy sötétebb, terrakotta, matt naranccsal mélyítjük el a tekintetet. A smink széleit a kedvenc matt középbarnánkkal lágyítjuk.

Forrás:
Kerepeczki Anna

3. lépés: A pillatöveket barna ceruzával kontúrozzuk, melyet ecsettel elsatírozunk és sötétbarna porral fixáljuk, illetve szélesebbre húzzuk ezeket a kontúrokat, ezzel intenzitást adunk a szemeknek. A vízvonalat is áthúzzuk barnával. Ez a lépés nem szűkíti a szemet, csak sejtelmessé teszi. Csak abban az esetben szűkülne a szem, ha önmagában alkalmaznánk ezt a technikát.

Forrás:
Kerepeczki Anna

4. lépés: A szemöldököt kitöltjük, színezzük, a szempillákat feketére festjük. A felső pillasor kap még egy fekete kontúrvonalat.

Forrás:
Kerepeczki Anna

Forrás:
Kerepeczki Anna

5. lépés: Ha leszóródott bármi a szemfestékből, azt letöröljük, és jöhet az alapozás. Legyen ez egy leheletvékony réteg, amely fed is, szerencsére e kettő találkozhat a mai alapozókban.

6. lépés: Az orcákat épphogy színezzük, a szem és ajkak hangsúlyozása érdekében a pirosításból veszünk vissza.

Forrás:
Kerepeczki Anna

7. lépés: Az ajkakat folyékony, mattra száradó, extra tartós, korallos pink színű rúzzsal színezzük. Ez egy vékony réteget képez a bőrön, ha ügyesen csináljátok, akkor kontúrozást sem feltétlenül igényel, a bázis továbbra is növeli a tartósságot.

Forrás:
Kerepeczki Anna

Forrás:
Kerepeczki Anna
Ajánlott cikkek