Egyéb kategória

Fiús anyukák, figyelem! Végre megérkeztek a babák fiúknak

A lányok már kisgyermekkorban megkapják a lehetőséget a nemi szerepek megtanulására. Főzés, takarítás, család, szerelem és baba játékból, valódi gondoskodással. De mi a helyzet a fiúkkal?
vous - 2016.03.24.
Fiús anyukák, figyelem! Végre megérkeztek a babák fiúknak

Amikor az anya és egyben pszichoterapeuta Laurel Wider azt hallotta fiától, hogy a fiúk nem sírhatnak, tudta, hogy tennie kell valamit. Tett is, méghozzá létrehozott egy olyan babát, ami kifejezetten fiúk által készült, fiúk számára. A kissrácok bármennyire szerettek titokban játszani eddig is a babákkal, ciki volt, mert a nőiessége azt üzente, hogy nem nekik való.

Forrás:
http://www.wondercrew.com/

Pedig a babázás igenis fontos a fiúk számára is. A gyerekeknek a játékbaba és a plüssállat az, ami által empátiát, szeretetet, gondoskodást és problémamegoldást tanulnak.

Így született meg a WonderCrew, ahol a plüssbabák mind szuperhősök, felfedezők, autószerelők, mind-mind csupa „pasis” dolog különféle öltözékkel, amit a kisfiúk amúgy is imádnak. A lényege az, hogy a játék során a gyerekek ne idealizált alakokhoz hasonlítsák a babájukat, hanem önmagukhoz.

Nektek hogy tetszenek az új babák?

Ajánlott cikkek