Egyéb kategória

Merjetek kettőnél több színnel sminkelni az igéző tekintetért! Mi kipróbáltuk

A klasszikus „kívül sötét, belül világos”, kettő színből álló sminkek az alaptudáshoz tartoznak, és szépen is mutatnak, azonban egysíkúnak hatnak. Teljesebb lesz az összkép, ha még egy-két színnel kiegészítitek. Ebben segítek most.

vous - 2016.03.21.
Merjetek kettőnél több színnel sminkelni az igéző tekintetért! Mi kipróbáltuk

Legyetek többdimenziósak!

Ha nagyon az elejéről kezdjük, akkor gyakori hiba ma is, hogy egyetlen szín kerül a szemhéjra, amit követ a szempillaspirál, és ezennel kész is a smink. Ez sajnos nem mutat, persze biztonságos megoldás, kevés ugyanis a hibalehetőség.

De gondoltatok már arra, hogy nem véletlenül áll minimum három-négy színből a legtöbb szemhéjfesték-paletta?

Több szín használatával úgymond többdimenziós lesz a smink. Mit jelent ez? Ha csak egy színt használtok, akkor egy síkban dolgoztok, csak a szemetek természetes síkját használjátok. Persze alapból is ezt tesszük, de a második színnel már tudtok alakítani a szemformán, kontúrozással, satírozással. A harmadik színnel mélyíteni tudjátok az egészet, átmeneteket alkotni. A negyedik árnyalattal pedig pluszszínt vihettek bele, vagy finomíthattok az árnyalatokon. A lényeg tehát, hogy élővé tegyük a sminket! Az életben is, ha több oldalról, több dimenzióból látjuk a dolgokat, eseményeket, teljesebb lesz a kép, nemde?

Próbáljátok ki ti is!

Sophie-nak először egy púderszín és barna alapsminket készítettem, amivel a lényeget kiemeltem az arcán. Kapott egy kis intenzitást a szeme és üdeséget az orcája. Ezután következett a lényeg.

  • A következő lépésben belenyúltam egy élénklilába, amelyet a szemhéja középső részétől kifelé satíroztam el, a pillatövek közelébe pedig sötétbarna szemceruza és por került.
  • A satírozások szélét matt, rózsaszínes bézs árnyalattal dolgoztam el, így közelít még jobban a saját bőrének színéhez. Így ez már öt szín ebben a sminkben, ez alatt nem is érdemes elkezdeni!
  • Ha a lilát soknak érzitek, akkor képzeljétek el ezt barackszínnel vagy a barna további árnyalataival!

A színek átmenete, a több árnyalat komplex végeredményt ad, a szemünknek is szebb látványt nyújt. Mutassuk hát meg, milyen sokszínűek vagyunk!

Így készült lépésről lépésre a több színből álló csodasmink

Forrás:
Kerepeczki Anna

Forrás:
Kerepeczki Anna

Forrás:
Kerepeczki Anna

Forrás:
Kerepeczki Anna

 

Próbáljátok ki, és mutassátok meg többdimenziós, továbbfejlesztett sminkjeiteket! 🙂

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!