A különféle pitetorták mindig sikert aratnak: nem bonyolult az elkészítésük, egyszerű töltelékkel is fantasztikusan finomak, hátha még egy kicsit variáljuk, rétegezzük, gazdagítjuk. Ez a ricottás-mákos pitetorta is ezt bizonyítja!
Hétvégi desszertnek, de akár ünnepi alkalomra is ideális, meglepetés ugyanis a második réteg. De ha valaki nem tudja eldönteni, hogy mákos vagy ricottás pitét süssön, annak is jó választás. A ricottás réteg kellemesen citrusos, ami remekül kiegészíti a mákos tölteléket.
Ha van időnk, a tésztát elkészíthetjük mi magunk, nem nagy kunszt, de használhatunk hozzá kész omlós tésztát is, ezzel pikk-pakk összeállítható ez a tortának is beillő izgalmas pite. A hazai desszerteknél népszerű mákos töltelék mellett azért ajánljuk a ricottát túró helyett, mert krémesebb, könnyebb a túrónál, de persze áttört, krémesebb túrót is használhatunk hozzá.
Szeretnétek elolvasni a részletes receptet? Látogassátok meg a Cookta oldalát, ahol más szuper ízekkel is megismerkedhettek!