Egyéb kategória

Uberrel rendeltünk kutyát, és újra gyerekek lettünk

Szupercuki funkcióval bővült egy nap erejéig az Uber. Nemcsak autót, de kutyát is rendelhettek magatoknak negyed órára. Mi, VOUS-lányok összekötöttük a kellemest a hasznossal: pihenőt tartottunk a szerkesztőségben – és ezzel menhelyeket támogattunk.

vous - 2016.03.10.
Uberrel rendeltünk kutyát, és újra gyerekek lettünk

Már előre rákészültünk az akcióra: déltől vált elérhetővé a funkció, mi viszont már 11:55-től beizzítottuk a telefonjainkat. Déltől felváltva bámultuk az appot: sajnos mindannyiunk telefonja azt írta, épp nincs elérhető kiskutya.

Az UberPUPPIES azzal a céllal vált elérhetővé egy délutánra, hogy felhívja a figyelmet a menhelyen élő kutyákra és az örökbefogadás fontosságára.

Nem csoda, hogy sokáig kellett várnunk, mire sorra kerültünk a rendszerben, hiszen a létező legjobb adománygyűjtő tervvel álltak elő: az alkalmazással 3000 Ft ellenében bárki rendelhet egy szőrös szeretetgombócot egy 15 perces stresszűző terápiára. A lelkesedésünk és lankadatlan kitartásunk meghozta az eredményét: végül mi is tudtunk terápiás kutyust rendelni.

Amikor a rendszer kiírta, hogy a sofőr fogadta a kérésünket, és Panka, a golden retriever úton van felénk, olyan üdvrivalgás tört ki a szerkesztőségben, mintha épp azt tudtuk volna meg, hogy elmegyünk közösen egy Srí Lanka-i csapatépítésre.

Amikor Panka megérkezett hozzánk, mindannyian újra 6 évesek lettünk. Pár perccel korábban még mindenki a leadási határidők miatt aggódott és sietve végezte a dolgát, a kutya érkezésekor viszont ez teljesen elpárolgott a levegőből. Kaptunk 15 perc nyugalmat – és ez nem túlzás.

Forrás:
Kerepeczki Anna

A kutya trénere, Anna elárulta, hogy a mai gyűjtés során 6 olyan kutya van úton, akik a Tükör módszer segítségével lettek kiképezve. Panka egyébként nem a szó klasszikus értelmében véve vett terápiás kutya, hanem viselkedésproblémákkal küzdő más kutyáknak segít. Az adományokkal a felhasználók az Etyeki Állatvédők Egyesületét, a Kóborka Menhelyet, a Szentendrei Árvácska Állatvédő Egyesületet és a Noé Állatotthont támogatják.

Forrás:
Kerepeczki Anna

Mint mondta – és ahogy azt mi is tapasztaltuk a délután folyamán – óriási az érdeklődés, folyamatosan úton vannak. Ennek köszönhetően a kezdeményezést is meghosszabbították, így még este 18:00-ig ti is rendelhettek terápiás kutyát magatokhoz. Mi már kipróbáltuk, és csak ajánlani tudjuk! Segíteni és közben feltöltődni a világ legjobb dolga!

Forrás:
Kerepeczki Anna
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
Világ
Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
vous - 2023.03.11.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen fontos a méhek jelenléte a bolygónkon, hiszen ez az egyetlen rovar a világon, ami képes ételt előállítani az ember számára is, ami nem más, mint a jól ismert méz – írja Zsuzsanna, aki a VOUS vendégszerzői felhívására küldte be írását. A következő sorokban Pálfy Zsuzsanna cikkét olvashatjátok.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.