Egyéb kategória

Végre megtörtént: fizetett szabadságot kapnak a menstruáló nők!

Gondolom, voltatok már úgy, hogy olyan menstruációs görccsel keltetek reggel, munkanapon, hogy még a legnagyobb akaraterőtökkel sem bírtatok lábra állni, csak egy marék bogyó után. Nem beszélve azokról a napokról, mikor tényleg nem vagytok képesek bejutni, és hopp: buktatok egy szabadnapot.
vous - 2016.03.03.
Végre megtörtént: fizetett szabadságot kapnak a menstruáló nők!

Elképesztő, de Angliában egy nonprofit szervezet hivatalosan is zöld utat adott a „mensi politikának”, azaz lehetővé teszi a nőknek a fizetett szabadságot, ha menstruációs görcs miatt kell otthon maradniuk. A legcsodálatosabb ebben az, hogy nem számít bele a betegszabadságba.

Lehet, hogy az is közrejátszik ebben, hogy a szervezet 31 dolgozója közül csak 7 férfi, így igazán megértő a kollektíva, ha valamelyikük éppen a kanapén gömbölyödik össze a fájdalomtól, és kihagyja a munkát. A főnök természetesen nő, és abban bízik, így sokkal kiegyensúlyozottabb lesz a légkör, aminek hatására a munka is eredményesebb lesz.

Forrás:
giphy

Akárhogy is, nekem tetszik az ötlet, szerintem a menstruációs fájdalmakat komolyan kell venni, mert a menstruáció alatt megőrülünk, többek közt attól is, hogy ilyenkor jobban zsírosodik a hajunk. Egyedül csak azt bánom, hogy ez nálunk nem létezik még, de abban bízom, hogy ha a tamponig eljutott a világ, akkor egy nap kis hazánkban is bevezetik a mensi-politikát. Azért megmosolyogtató arra gondolni, hogy hogyan nézhetnek ki a főnök e-mailjei:

E-mail tárgya: GÖRCS

Ajánlott cikkek