Egyéb kategória

Szívbetegségre utalhat a horkolás és a vérző íny is

A szívbetegség az egyik leggyakoribb probléma, és a legtöbb esetben olyan tünetekkel jelentkezik, amiket nem veszünk komolyan.
vous - 2016.02.10.
Szívbetegségre utalhat a horkolás és a vérző íny is

Horkolás vagy éppen vérző fogíny? Elsőre úgy gondolnánk, hogy ezek csak szokásos egészségügyi problémák, ezért foglalkozni is felesleges velük. Pontosan ezek a látszólag jelentéktelen problémák a szívbetegség tünetei közé is tartozhatnak. Dr. John Erwin kardiológus össze is gyűjtötte a hat leggyakoribb tünetet, amelyre figyelnünk kell, hogy idejében felfedezzük a betegséget – írja a Daily Mail.

1. Szexuális működési zavarok

Sok ember azt gondolhatja, hogy a szexuális problémák a nemi szervre vagy éppen az agyban fellépő gondokra vezethetők vissza. A férfiaknál különösen az artériás betegségek akadályozhatják a merevedést. A nőknél a libidó csökkenése a klimaxot is jelentheti, amellyel meg is nő a kockázat a szívbetegségekre, de önmagában a klimax nem okoz szív- és érrendszeri betegséget.

2. Horkolás

Kevés olyan dolog van a földön, ami annyira bosszantó, mint a horkolás. A bosszúság ellenére a horkolás a szívbetegség egyik tünete is lehet. Na meg az alvási apnoénak, amikor alvás közben egy ideig abbahagyjuk a légzést, ez pedig növeli a szívbetegségek és a stroke kockázatát. Lehet a jele a pitvarfibrillációnak is, ami a szabálytalan és gyors szívverés következtében lelassítja a vér áramlását.

3. Vérzés, duzzadt íny

Az ínyproblémák is szívbetegségre utalhatnak, illetve periodontitisre, egy ínyfertőzésre, ami károsítja a fogínyt és az állkapcsot. A periodontitis különböző gyulladásokhoz vezethet az egész testben, megnövelve ezzel a szívbetegség kialakulásának a kockázatát is.

Forrás:
Pixabay

4. Nyak- és vállfájás

Azok az emberek, akiknek már volt szívrohamuk, arról számolnak be, hogy olyan érzés, mintha egy elefánt ülne a hátukon. Bár vannak olyanok is, akiknél nem jelentkeznek ezek a szokásos tünetek. Az viszont tagadhatatlan, hogy a sajgó váll, hát vagy nyak szívbetegségre utalhat.

5. Bedagadt lábak

A lábak feldagadása mögött sok ok állhat, például a meleg időjárás is. Jelezheti a szívelégtelenséget, különösen abban az esetben, ha valaki nehézlégzést tapasztal alvás vagy valamilyen aktív tevékenység közben.

6. Emésztési zavar

A gyomorégés és az emésztési zavarok meglehetősen gyakoriak, de ritka esetben súlyosak. Azonban bizonyos esetekben ez a látszólag ártalmatlan sajgó érzés a has felső részén a szívroham jele is lehet.

Ajánlott cikkek