Egyéb kategória

A rohanós smink is lehet tökéletes – Megmutatjuk, hogyan csináljátok

Igen, a világ még mindig rohan, és mi vele rohanunk. Sietve kelünk, sietve isszuk a kávét, sietve sminkelünk, így sokszor csak egy rúzsra van időnk.

vous - 2016.02.04.
A rohanós smink is lehet tökéletes – Megmutatjuk, hogyan csináljátok

Persze, nekünk nőknek, amikor azt mondjuk, "egy pillanat", az minimum öt perc, az öt perc pedig minimum fél óra. Hát, ilyenek vagyunk, ezzel számolni kell. Szóval ebbe az "egyetlen pillanatba" sok minden belefér, öt perc alatt meg lehet váltani a világot! A sajátunkat mindenképp, amihez egy rúzs pont elég.

Készítsetek szuper sminket egy pillanat alatt!

A smink a bőr előkészítésével kezdődik: a tiszta arc hidratálása az egyik legfontosabb lépés. Ezt követheti a báziskrém, zsírosodásra hajlamos bőrűeknek a pórusösszehúzó, kisebb foltok ellen pedig a bőrkiegyenlítő krém.

Az ajak bőrét is érdemes leradírozni, netán a fogkefe sörtéjével óvatosan megdörzsölni, hogy a fölösleges bőrdarabkákat eltávolítsuk. Legyen szó bármilyen rúzsról, az csak a sima, ápolt ajkakon mutat jól!

Alapozóként színezett hidratálót használjunk, illetve a kedvenc, természetes hatású alapozótok is jó. Zsírosabb bőrűeknek az ásványi púdert ajánlom, amit nagyfejű ecsettel vigyenek fel az egész arcra, kihagyva a szem környékét. Ez nem lesz púderes hatású, mert a bőrzsírt felszívja, így csak egy kellemes, fátyolszerű végeredményt ad.

A szem környékét korrektorral világosítjuk, a mozgó szemhéjon és a szem alatt egyaránt.

A szemöldököt színezzük, korrigáljuk az esetleg hiányzó részeket, hosszán igazítunk, amennyire igényli. A szemhéjra natúr sminkeknél is kerül báziskrém, hiszen ez a tartósságot biztosítja, erre krémszínű szemhéjfestéket rakunk.

Az alsó pillasort középbarnával a szemhéj közepéig kiemeljük, a pillákat spirállal hangsúlyozzuk.

Jöhet a pirosítás! Az orcákat rózsás pírral "tavasziasítjuk".

Az ajkakra végül kedvenc, élénk rúzsunkat rakjuk. Ez lehet gyöngyházfényű, korallos piros, ahogy Nóri viseli a képen, vagy ha van egy kis türelmetek, akkor a tavaszi rúzstrendek eddig nem látott színeket fognak nekünk hozni! Érdemes várni – mint mindenre, ami jó.

 

Objektum doboz

 

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
Világ
Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
vous - 2023.03.11.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen fontos a méhek jelenléte a bolygónkon, hiszen ez az egyetlen rovar a világon, ami képes ételt előállítani az ember számára is, ami nem más, mint a jól ismert méz – írja Zsuzsanna, aki a VOUS vendégszerzői felhívására küldte be írását. A következő sorokban Pálfy Zsuzsanna cikkét olvashatjátok.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.