Ha rangsorolnunk kéne a legmocskosabb dolgokat a lakásban, akkor először a fürdőszobára gondolnánk, azon belül is a WC-re meg a kéztörlőre. Pedig mégsem ez a legkoszosabb dolog, amit otthon találhatunk, hanem a konyhai mosogatószivacs – legalábbis a baktériumok szempontjából. A szivacsot a legtöbbször nedvesen használjuk, ami felveszi az ételmaradékokon lévő baktériumokat.
Ha például ki szeretnénk takarítani a konyhánkat, és mindent a szivaccsal törlünk le, akkor egyik felületről a másikra visszük át a baktériumokat. Arra pedig csak ritkán gondolunk, hogy kimossuk, pedig minden mosogatás után ezt kéne tennünk.
Hogyan tüntethetitek el a baktériumokat?
Ha az előbbi módszerekből éppen egyiket sem tudjátok megvalósítani, akkor győződjetek meg arról, hogy használat után mindig kicsavarjátok a szivacsot. Szárítsátok ki, így nem terjednek tovább a baktériumok.