Egyéb kategória

Azt hiszitek tisztít, pedig a legkoszosabb dolog a lakásban – Mi az?

Szerintem ti is fel tudtok sorolni olyan dolgokat a háztartásból, amelyekről sejtitek, hogy nem túl baktériummentesek. A fürdőszobán kívül most ideje egy kicsit a tisztítószerek és -eszközök között is nézelődnünk, ha meg akarjuk találni a legkoszosabb dolgot a lakásban.
vous - 2016.01.21.
Azt hiszitek tisztít, pedig a legkoszosabb dolog a lakásban – Mi az?

Ha rangsorolnunk kéne a legmocskosabb dolgokat a lakásban, akkor először a fürdőszobára gondolnánk, azon belül is a WC-re meg a kéztörlőre. Pedig mégsem ez a legkoszosabb dolog, amit otthon találhatunk, hanem a konyhai mosogatószivacs – legalábbis a baktériumok szempontjából. A szivacsot a legtöbbször nedvesen használjuk, ami felveszi az ételmaradékokon lévő baktériumokat.

Ha például ki szeretnénk takarítani a konyhánkat, és mindent a szivaccsal törlünk le, akkor egyik felületről a másikra visszük át a baktériumokat. Arra pedig csak ritkán gondolunk, hogy kimossuk, pedig minden mosogatás után ezt kéne tennünk.

Forrás:
giphy.com

Hogyan tüntethetitek el a baktériumokat?

  • Melegítsétek a nedves szivacsot egy-két percig, majd hagyjátok kihűlni.
  • Áztassátok hígított fehérítőoldatba pár percig.
  • Tegyétek be a mosogatógépbe.

Ha az előbbi módszerekből éppen egyiket sem tudjátok megvalósítani, akkor győződjetek meg arról, hogy használat után mindig kicsavarjátok a szivacsot. Szárítsátok ki, így nem terjednek tovább a baktériumok.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
Világ
Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
vous - 2023.03.11.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen fontos a méhek jelenléte a bolygónkon, hiszen ez az egyetlen rovar a világon, ami képes ételt előállítani az ember számára is, ami nem más, mint a jól ismert méz – írja Zsuzsanna, aki a VOUS vendégszerzői felhívására küldte be írását. A következő sorokban Pálfy Zsuzsanna cikkét olvashatjátok.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.