Egyéb kategória

Azt hiszitek tisztít, pedig a legkoszosabb dolog a lakásban – Mi az?

Szerintem ti is fel tudtok sorolni olyan dolgokat a háztartásból, amelyekről sejtitek, hogy nem túl baktériummentesek. A fürdőszobán kívül most ideje egy kicsit a tisztítószerek és -eszközök között is nézelődnünk, ha meg akarjuk találni a legkoszosabb dolgot a lakásban.
vous - 2016.01.21.
Azt hiszitek tisztít, pedig a legkoszosabb dolog a lakásban – Mi az?

Ha rangsorolnunk kéne a legmocskosabb dolgokat a lakásban, akkor először a fürdőszobára gondolnánk, azon belül is a WC-re meg a kéztörlőre. Pedig mégsem ez a legkoszosabb dolog, amit otthon találhatunk, hanem a konyhai mosogatószivacs – legalábbis a baktériumok szempontjából. A szivacsot a legtöbbször nedvesen használjuk, ami felveszi az ételmaradékokon lévő baktériumokat.

Ha például ki szeretnénk takarítani a konyhánkat, és mindent a szivaccsal törlünk le, akkor egyik felületről a másikra visszük át a baktériumokat. Arra pedig csak ritkán gondolunk, hogy kimossuk, pedig minden mosogatás után ezt kéne tennünk.

Forrás:
giphy.com

Hogyan tüntethetitek el a baktériumokat?

  • Melegítsétek a nedves szivacsot egy-két percig, majd hagyjátok kihűlni.
  • Áztassátok hígított fehérítőoldatba pár percig.
  • Tegyétek be a mosogatógépbe.

Ha az előbbi módszerekből éppen egyiket sem tudjátok megvalósítani, akkor győződjetek meg arról, hogy használat után mindig kicsavarjátok a szivacsot. Szárítsátok ki, így nem terjednek tovább a baktériumok.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!