Egyéb kategória

Játsszatok az agyatokkal, hogy boldogabbak legyetek!

A tudósok a mai napig vizsgálják, miért működik az agyunk úgy, ahogy. A tudattalanunk rengeteg dolgot képes feldolgozni, és trükköket is játszhat velünk, hogy elhiggyünk olyan dolgokat, amik meg sem történtek. Gondoltátok volna, hogy ti magatok is befolyásolhatjátok az agyatokat? Mondom is, hogyan.

vous - 2016.01.23.
Játsszatok az agyatokkal, hogy boldogabbak legyetek!

1. Pihent vagyok két óra alvással is

Egész héten feszített a tempó a munkahelyeteken, alig van szabadidőtök, és, valljuk be, sokszor pont az alvásra nem jut elég idő. Van egy trükk, amivel éberebbek lehettek a kevés alvás ellenére is. Csupán ki kell alakítanotok egy pihenési szokást, hogy maximalizáljátok a REM-alvást. Akik teljes munkaidőben dolgoznak, például célszerű szundítaniuk egyet délután, vagy éppen akkor, amikor hazaérnek. A REM-alvás elengedhetetlen számunkra, mivel ebből nyerünk újra energiát, de csupán másfél órát képez az alvásidőnkből. Ha apró szundikat csempésztek be a napi teendők közé, akkor megduplázhatjátok a REM-alvást, így éberebbek lesztek, mint valaha.

2. Viszlát, negatív gondolatok

A nap folyamán sokszor érnek minket olyan ingerek, amik miatt magunkban bosszankodunk, frusztráltak vagyunk, tele negatív gondolatokkal. Tudom, hogy nehéz nem negatívan reagálni a stresszes helyzetekre, de próbáljátok meg kiszűrni a pozitív gondolatokat a fejetekben. Így amikor újra rossz történik veletek, már sokkal könnyebben tudtok pozitívan hozzáállni. Ne idegesítsétek fel magatokat feleslegesen! Stressz nélkül sokkal hatékonyabban tudjátok megoldani a problémáitokat.

3. Boldogság egy pillanat alatt

A boldogság nem csupán egy kívánság, ami előbb-utóbb teljesülni fog. Nektek is tennetek kell érte! Csakis ti tudjátok, hogy mi tesz titeket boldoggá. A kutatások is bebizonyították, hogy a sétálás, kirakatbámulás, időtöltés a szeretteinkkel és maga a mosolygás is jobbá teszi az ember hangulatát. Ne engedjétek, hogy egy apró mozzanata a napnak elrontson mindent! Tároljatok el olyan pozitív emlékeket, gondolatokat a fejetekben, amikre öröm visszaemlékezni, és még a legsötétebb óráitokban is mosolyt csalhatnak az arcotokra.

Forrás:
iStock

4. Nem fáj, nem fáj

Talán elég meglepően hangzik, de ki tudjátok cselezni az agyatokat, hogy sokkal kevésbé érezzétek a fájdalmat. Legyen szó krónikus fájdalomról vagy éppen a görcsökről, szembe kell nézni a sérülésekkel, és a fájdalom forrására kell összpontosítani. A tanulmányok szerint azok, akik a sérülésüket bámulják vagy megérintik, sokkal kevesebb fájdalmat fognak érezni. De segíthet az a meditációs technika is, amikor a szemeteket becsukva kell leülnötök egy csendes helyre, és elképzelni, hogy minden nyugodt körülöttetek.

5. Hogy is hívnak?

A memória javításának egyik legjobb módja az ismétlés. Ha egy új emberrel találkoztok mondjuk egy vacsorán vagy egy bulin, akkor igyekezzetek minél többször kimondani a nevét, így sokkal könnyebben fogjátok tudni megjegyezni. Kérdezzetek tőlük valamit úgy, hogy a nevüket is belecsempészitek a kérdésbe. Arról nem is beszélve, hogy az ismétlés javítja a figyelmeteket és segít az új információk megjegyzésében.

Ajánlott cikkek