Egyéb kategória

Bevált trükkök, amiktől az arcotok sokkal vékonyabbnak látszik

Neveztek már pufóknak, pedig nem rendelkeztek túlsúllyal? Az arccsontotok nagyjából megegyező szélességű az állkapcsotokkal? Akkor bizony a kerek arcú nők táborába tartoztok. De van egy jó hírünk: itt van pár szépségtrükk, amivel megnyújthatjátok az arcotokat.
vous - 2016.01.25.
Bevált trükkök, amiktől az arcotok sokkal vékonyabbnak látszik

Egy jól vágott frizura, egy szépen elkészített smink, sőt, akár egy jól kiválasztott ruha is teljesen más látszatot kelthet. Tűnhetünk fiatalabbnak, kipihentebbnek, egészségesebbnek, de ami a legjobb: vékonyabbnak, akár az arcunkon is.

Hajvágás

A kényszeres hajnövesztésnek leáldozott, ma már a rövidebb haj a divat, ami külön kedvez a kerek arcú nőknek. Ha ti is ebben gondolkodtok, vágassátok vállig érőre. Nem csupán a szemeteket emeli ki, a kilátszódó kulcscsont egyrészt szexi, másrészt pedig sokkal nyitottabbnak hat, így vékonyabbnak is tűnhettek, az arcotokat is beleértve.

A tépett frizuráról tudjuk, hogy most nem divat, de kit érdekel, ha amúgy előnyös és jól áll? Bátran vállaljátok be, hiszen egy jól rétegzett vágás teljesen megváltoztathat. Ahogyan a vállig érő haj, ez a frizura is lefelé irányítja a szemet, így oválisabbnak tűnik tőle az arcotok.

Lófarok vagy konty?

Mindkettő! A hátra fogott haj szabaddá teszi az arcotokat, beleértve a homlokot, amitől még oválisabbnak tűnik majd. Ne féljetek tőle!

Kontúr

A haj után jöjjön a smink. A kontúrozás az egyik legjobb mód az arc nyújtására. Nyugalom, itt nem Kardashian-képzésről van szó! Elég csupán egy púder és egy bronzosító. Használjátok ezt az arccsontotok alatt az áll irányába haladva, és máris kész a csoda. Adele remek tanú erre. De már a VOUS szerkesztőségében is kipróbáltuk a kontúrozást, ITT mindent megtudhattok róla!

Forrás:
Molnár Anikó

Highlighter

A kontúrozás és a highlighter elengedhetetlen társai egymásnak, csakúgy, mint az éjszaka és a nappal. A kontúrozással lényegében egy sötétebb ívet adtok az arcotoknak, elfeditek, amit nem szeretnétek látni, míg a highlighterrel egy világosabbat, amivel kiemeltek. Használjátok az arc legmagasabb pontjaira, ilyen a szemöldökcsont, a homlok közepe, az orr vonala és az arccsont legmagasabb pontja.

Szemek

A legnagyobb fegyverünk a szemeink. Egy igéző tekintet mindent visz, így mi is lehetne a legmegnyerőbb, ha nem egy jó smink hozzá? Emeljétek ki természetes hatású árnyékolással és szép, ívelt szempillákkal. Ha pedig nagyobbnak tűnnek a szemeitek, azzal kisebbnek az arcotok. Ilyen egyszerű.

Ha pedig már szóba kerültek a szemek, ITT megtudhatjátok, melyik arcformához milyen szemüveg illik. ITT pedig a tavasz közeledtével napszemüveget is találhattok akár kerek, akár ovális vagy szögeletes az arcotok.

Nektek vannak saját módszereitek?

Ajánlott cikkek