Egyéb kategória

Micimackó márpedig létezett! – Winnie, a fekete medvebocs igaz története

Milne klasszikus mesefiguráját egy állatkerti medve ihlette, akinek az életét egy kanadai katona mentette meg. A férfi dédunokája egy új, varázslatos képeskönyvben meséli el kisfiának és az olvasóknak Micimackó igazi, szívmelengető történetét.
vous - 2016.01.18.
Micimackó márpedig létezett! – Winnie, a fekete medvebocs igaz története

A 37 éves Lindsay Mattick kislánykora óta ismeri a dédnagypapája, Harry Colebourn történetét. A kanadai állatorvost 1914-ben behívták katonának az I. világháborúba. A fiatalember útban a szolgálati helye felé megmentett egy amerikai feketemedve-bocsot egy vadásztól, és megvette tőle az állatot. A kis bocs a Winnie nevet kapta a katona szülővárosa, a kanadai Winnipeg után.

Ha kíváncsiak vagytok, hogyan folytatódik az igazi Micimackó története, kattintsatok a Kultjelző oldalára!

Forrás:
Kultjelző
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.