Egyéb kategória

Webcam-zokogás – A megosztott bánat vagy a lélek meztelenkedése

Új őrület terjed a neten: egyre több ember sírja el magát kamera előtt, és tölti fel azt a zokogók oldalára, valamint más emberek könnyeit bámulja. Ez egy önkifejezés, de tekinthetjük lázadásnak is: igenis merjünk síni, nem baj, ha látják mások is.
vous - 2016.01.10.
Webcam-zokogás – A megosztott bánat vagy a lélek meztelenkedése

Az egész úgy indult, hogy Dora Moutot a gépe előtt érte a fájdalom, sírva fakadt, és sírását felvette kamerával, majd megosztotta a világgal könnyeit: osztozzon a fájdalmában, aki látja. Véleménye szerint a sírást nem szabad eltitkolni.

Nem értem, miért kéne titkolnunk a fájdalmunkat, butaság, hogy el kell fojtani!

mondta a DailyMailnek, és úgy látszik, Dora felfogása sokaknak tetszik, mert a lány elindított egy oldalt, ahová egyre többen töltik fel zokogós videóikat, és nézegetik mások, szintén hasonló témával feltöltött videóit. Azóta a mozgalomról rengeteg médium számolt be, és egyre többen csatlakoznak a projekthez.

Azért van véleményem: az rendben van, hogy az üzenet szerint merjünk sírni, merjünk akár így is lázadni és ez legyen társadalmilag elfogadott. Ez performansznak egészen jó ötlet.

Szerintem azonban a sírás, a helyzet, amikor elerednek a könnyeink, egy intim dolog. És aligha van annál szebb, amikor valakivel olyan viszonyba kerültök, hogy mertek sírni előtte, érezhetitek, ahogy átölel és feloldódtok a helyzetben, megkönnyebbültök.

Az is igaz, hogy rengeteg barátság, különleges kötődés alakul ki váratlan sírva fakadásoknak köszönhetően, és ez az élet velejárója. A sírás lehet csatorna ember és ember között. Nekem azonban ez így túl mesterkélt, mű, ál, hamis, de legfőképpen személytelen. Ettől függetlenül nem állítom, hogy ez valakinek ne eshetne jól, nem adhatna feloldást a fájdalomban, de talán nem ez a legideálisabb megoldás a fájdalom kiengedésére.

Ti mit gondoltok erről?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon