Egyéb kategória

Itthon még álom, Amerikában már valóság a vény nélküli fogamzásgátló

Megkönnyebbülhetnek az oregoni nők: már nem kell orvoshoz menniük a fogamzásgátló kiváltása előtt.
vous - 2016.01.07.
Itthon még álom, Amerikában már valóság a vény nélküli fogamzásgátló

Az új állami törvény szerint a 18 éven felüli, Oregon állambeli nőknek a fogamzásgátló kiváltása előtt ki kell tölteniük egy egészségügyi tesztet, majd a kérdőív bemutatásával kiválthatják a tablettát a gyógyszertárakban. Egy feltétele van a recept nélküli fogamzásgátlónak: az évenkénti vizsgálat. Ha belegondoltok, oda amúgy is el kell menni legalább évente, szóval az oregoni nőknek valóban sokkal könnyebb lesz az életük.

Sőt, Angliában ennél is tovább mentek, nemcsak vény nélkül lehet kapni a bogyót, de a fogamzásgátló tabletta INGYENES is!

Irigykedünk!

De még mennyire. Nekünk sajnos el kell menni a nőgyógyászhoz vagy a háziorvoshoz, ahol többórás várakozás (és a receptköltség kifizetése) után megkapjuk a papírt, amivel rohanunk a gyógyszertárba, ahol súlyos pénzeket kifizetünk a tablettáért.

Persze azt se felejtsük el megemlíteni, hogy a nem kíván terhesség megelőzése nem csak a nők feladata, a pasik is tehetnek a fogamzásgátlás érdekében.

Forrás:
pexels.com
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!