Egyéb kategória

Itthon még álom, Amerikában már valóság a vény nélküli fogamzásgátló

Megkönnyebbülhetnek az oregoni nők: már nem kell orvoshoz menniük a fogamzásgátló kiváltása előtt.
vous - 2016.01.07.
Itthon még álom, Amerikában már valóság a vény nélküli fogamzásgátló

Az új állami törvény szerint a 18 éven felüli, Oregon állambeli nőknek a fogamzásgátló kiváltása előtt ki kell tölteniük egy egészségügyi tesztet, majd a kérdőív bemutatásával kiválthatják a tablettát a gyógyszertárakban. Egy feltétele van a recept nélküli fogamzásgátlónak: az évenkénti vizsgálat. Ha belegondoltok, oda amúgy is el kell menni legalább évente, szóval az oregoni nőknek valóban sokkal könnyebb lesz az életük.

Sőt, Angliában ennél is tovább mentek, nemcsak vény nélkül lehet kapni a bogyót, de a fogamzásgátló tabletta INGYENES is!

Irigykedünk!

De még mennyire. Nekünk sajnos el kell menni a nőgyógyászhoz vagy a háziorvoshoz, ahol többórás várakozás (és a receptköltség kifizetése) után megkapjuk a papírt, amivel rohanunk a gyógyszertárba, ahol súlyos pénzeket kifizetünk a tablettáért.

Persze azt se felejtsük el megemlíteni, hogy a nem kíván terhesség megelőzése nem csak a nők feladata, a pasik is tehetnek a fogamzásgátlás érdekében.

Forrás:
pexels.com
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.