Egyéb kategória

Itthon még álom, Amerikában már valóság a vény nélküli fogamzásgátló

Megkönnyebbülhetnek az oregoni nők: már nem kell orvoshoz menniük a fogamzásgátló kiváltása előtt.
vous - 2016.01.07.
Itthon még álom, Amerikában már valóság a vény nélküli fogamzásgátló

Az új állami törvény szerint a 18 éven felüli, Oregon állambeli nőknek a fogamzásgátló kiváltása előtt ki kell tölteniük egy egészségügyi tesztet, majd a kérdőív bemutatásával kiválthatják a tablettát a gyógyszertárakban. Egy feltétele van a recept nélküli fogamzásgátlónak: az évenkénti vizsgálat. Ha belegondoltok, oda amúgy is el kell menni legalább évente, szóval az oregoni nőknek valóban sokkal könnyebb lesz az életük.

Sőt, Angliában ennél is tovább mentek, nemcsak vény nélkül lehet kapni a bogyót, de a fogamzásgátló tabletta INGYENES is!

Irigykedünk!

De még mennyire. Nekünk sajnos el kell menni a nőgyógyászhoz vagy a háziorvoshoz, ahol többórás várakozás (és a receptköltség kifizetése) után megkapjuk a papírt, amivel rohanunk a gyógyszertárba, ahol súlyos pénzeket kifizetünk a tablettáért.

Persze azt se felejtsük el megemlíteni, hogy a nem kíván terhesség megelőzése nem csak a nők feladata, a pasik is tehetnek a fogamzásgátlás érdekében.

Forrás:
pexels.com
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
Világ
Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
vous - 2023.03.11.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen fontos a méhek jelenléte a bolygónkon, hiszen ez az egyetlen rovar a világon, ami képes ételt előállítani az ember számára is, ami nem más, mint a jól ismert méz – írja Zsuzsanna, aki a VOUS vendégszerzői felhívására küldte be írását. A következő sorokban Pálfy Zsuzsanna cikkét olvashatjátok.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.