Egyéb kategória

Új felfedezés a HPV kezelésében: az oltás mellett a lézerterápia a vírus hatékony ellenszere

A HPV nagyon gyakori vírus, az emberek 70-80%-a átesik valamilyen HPV-fertőzésen, mégis számos közhiedelem él a betegségről és annak megelőzéséről, gyógyíthatóságáról. A Femcare Nőgyógyászati Miniklinika az elmúlt egy évben Magyarországon egyedülálló terápiával kezeli a fertőzötteket, amellyel rendkívül hatékonyan és hosszú távon gyógyítható a fertőzés nők és férfiak esetében is.

vous - 2022.05.04.
Új felfedezés a HPV kezelésében: az oltás mellett a lézerterápia a vírus hatékony ellenszere

A HPV-fertőzés általában tünetmentes, átmeneti jellegű, és az esetek nagy részében nem okoz megbetegedést, vagy magától eltűnik a szervezetből, ezért is nehéz a vírust megtalálni és megállítani. Ugyanakkor az erősen rákkeltő HPV-típussal történő fertőződés esetében átlagosan minden 10 ember közül egynél hosszú éveken keresztül észrevétlenül fennmarad a HPV-fertőzés a szervezetben, ami rendkívül magas kockázatot jelent különböző, legalább 10 jól ismert rák kialakulása szempontjából. A szexuális úton terjedő HPV vírusra a fertőződés után nem emlékszik az immunrendszer, így ugyanazt a HPV típust többször is el lehet kapni, akár ugyanattól a partnertől is, ezért is különösen fontos a megelőzés mellett a kezelés és gyógyítás.

A közhiedelemmel ellentétben a HPV-vírus nemcsak méhnyakrákot okoz, hanem számos további rákos megbetegedésért is felelős. Ilyen például a végbélrák, péniszrák, petefészekrákok és a nyelőcső, mandula, garat, szájüreg rákos megbetegedéséért is a HPV a felelős. Mivel kezdetben nincs tünete e fertőzésnek, csak miután a rák kialakult, különösen fontos a megelőzés: 25 és 65 év között minden nőnek ajánlott rendszeresen szűrésre járnia. A férfiak esetében a szűrés nem jelent teljes bizonyosságot, az ő esetükben az oltás az egyetlen biztos módszer.

Nők számára szintén a HPV elleni védőoltás a hatékony megelőzési eszköz, amely a méhnyakrák, és a különböző daganatokat és rákmegelőző állapotokat okozó HPV típusok kialakulásának veszélyét jelentősen csökkenti, de közel nem 100%-os.

A HPV elleni védőoltás a hatékony megelőzési eszköz,  de közel nem 100%-os.
Forrás:
pixabay.com

Nők számára szintén a HPV elleni védőoltás a hatékony megelőzési eszköz, amely a méhnyakrák, és a különböző daganatokat és rákmegelőző állapotokat okozó HPV típusok kialakulásának veszélyét jelentősen csökkenti, de közel nem 100%-os. A vakcina azonban a már kialakult HPV-fertőzés gyógyítására nem alkalmas, ám a Femcare Nőgyógyászati Miniklinika újonnan tett felfedezése szerint a Fotona TimeWalker® Intima Pro korszerű nőgyógyászati terápiás lézergéppel végzett kezelésekkel együttesen alkalmazva hatékonyan kezelhető és teljes mértékben gyógyítható a fertőzés.

A Femcare Nőgyógyászati Miniklinika speciális, nőgyógyászati célokra kifejlesztett, Magyarországon egyedülálló és a legmodernebb robottechnológiával működő lézerkészüléke műtét nélkül nyújt segítséget HPV fertőzés esetén. A Dr. Kassai Enikő által kifejlesztett kezelési program, azaz egyedi lézerterápia a HPV által létrehozott immunológia megszüntetésével és a vírusszám lokális lecsökkentésével járul hozzá a vírus legyőzéséhez és a méhnyakrák kialakulásának megelőzéséhez. A fájdalommentes lézeres kezelés pozitív HPV szűrés eredmény, pozitív citológiai eredmény esetén javasolt a három oltásból álló oltási sorral kiegészítve.

Fontos tudatosítanunk mindenkiben, hogy a HPV kezelhető és gyógyítható. Ezért is számít nagy mérföldkőnek a lézergépes terápia hatékonyságáról szerzett tapasztalatunk: egy éve dolgoztuk ki a HPV vírusra célzottan ható méhnyak kezelést a Magyarországon egyedülálló lézerterápiával, és pácienseink esetében már 1-6 hónappal a harmadik kezelést követően sikerült negatív HPV vizsgálati eredményt elérnünk, sőt akár már a második alkalom után kaphatunk negatív vizsgálati eredményt. A kezelés negyedórát vesz igénybe, fájdalommentes, altatás és kórházi tartózkodás nélkül végezhető, így hatékonyan és széles körben alkalmazható és a méhnyakrák miatti újrafertőződés esetén ismételhető, a méhnyakrák kialakulásának és terjedésének megelőzésére” – mondta Dr. Kassai Enikő, a Femcare Nőgyógyászati Miniklinika vezető szakértője.

Világszerte évente több mint 300 ezer nő hal meg méhnyakrákban. Az óvszer nem véd a fertőzés ellen. A HPV elleni vakcinák jelen ismeretek szerint több évre biztosíthatnak fokozott védelmet.

Kassai Enikő

Femcare Miniklinika

Dr. Kassai Enikő szülész-nőgyógyász szakorvos 2011-ben indította el saját rendelését és weboldalát "Jószülés" néven. Praxisa az évek során sokat fejlődött, a szülészet mellett a nőgyógyászati gyulladáskezelés, a HPV fertőzöttek gondozása, méhnyakrák megelőzése és kezelésére helyeződött a fókusz, és bővült a páciensek köre is, így a kibővült szakmai csapat 2020-tól kezdve már Femcare Miniklinika márkanéven (femcare.hu) nyújt komplex nőgyágyaszati szolgáltatásokat. Rendelői Budapesten Kispesten és a Váci úton, valamint Kecskeméten működnek. Magyarországon egyedülálló Fotona TimeWalker® Intima Pro nőgyógyászati terápiás lézergéppel végzett kezelésekkel, további egynapos sebészeti beavatkozásokkal, illetve családtervezés és várandósgondozás, dietetika és egészséges életmód tanácsadással, valamint különböző szűrővizsgálatokkal várják pácienseiket.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.