Egyéb kategória

Szuper sminktrükkökkel tehetitek még vékonyabbá az arcotokat

A tökéletes iránti vágyunk szűnni nem akar, igaz, egyre több a smink nélküli kép, poszt, amit én nagyon szeretek. A természetesség az egyik leggyönyörűbb állapot a világon. Persze vannak események, napok, amikor meg kell jelenni, legjobb formánkat kell mutatni. Ebben segít az árnyékolástechnika.

vous - 2015.12.17.
Szuper sminktrükkökkel tehetitek még vékonyabbá az arcotokat

Az oválishoz közelítünk

Az árnyékolás vagy kontúrozás lényege, hogy az ovális arcformához alakítjuk a nem ovális arcunkat. Az ovális ugyanis az ideális arcforma, ehhez igyekszünk visszatérni a sminkkel. A kontúrozás akkor segít igazán, ha valakinek kerek az arca, ezért az arccsontja nem látszik, de egy kis optikai árnyékkal csalhat, és láthatóvá teheti arccsontját, így vékonyíthatja is arcát.

A kontúrozás lényege, hogy amit el szeretnénk rejteni, oda sötét színt használunk, amit ki szeretnénk emelni, oda világosat.

A kezdők krémes termékekkel dolgozzanak, gyakorlottabb sminkelők a por állagú árnyékolókkal is ügyesen bánnak. Ne feledjétek, a por állaggal azért nehezebb bánni, mert foltos lehet a végeredmény!

Így készítsetek árnyékolós sminket lépésről lépésre:

Forrás:
Molnár Anikó
  • A krémes termékeket az alapozó fölé visszük fel ecsettel: a szem alá korrektort, az arccsont alá semleges, bőrárnyalatú sötétebb festéket, amiből az orra, a szemhéjra a mélyítő ívbe is kerülhet.
  • A halánték is fontos része ennek a műveletnek, illetve amúgy is a sminkelésnek, hiszen a homlok is az arc része. Befejezettebb lesz a smink, ha a homlok széleire is pöttyintetek az árnyékoló termékből.
  • Az orcára rózsás árnyalatú krémes festéket is tehetünk, majd egy ecsettel, szivaccsal vagy beauty blenderrel összedolgozzuk a különböző színeket.
  • Végül jöhet az utolsó lépés: púderrel fixáljuk. Ha nincs rózsás krémes festék, nem gond, egy pirosítóval ugyanezt a hatást elérhetitek.

Forrás:
Molnár Anikó

A satírozás rendkívül fontos része a műveletnek, a színek összedolgozása az alapja mindennek. Addig kell művelni, amíg egységes nem lesz az arc, csíkok nem maradhatnak. Ahogy az árnyékok és világos részek eggyé válnak, plasztikus lesz az arc, formái kiemelkednek.

Forrás:
Molnár Anikó

Habár ez a tökéletesített arcunk lesz, biztosan mindenki ámulni-bámulni fog, azért azt ne feledjük, csak úgy ragyoghatunk, ha lelkünk is szépen formált a fények és árnyékok játékában.

Forrás:
Molnár Anikó

Forrás:
Molnár Anikó

Forrás:
Molnár Anikó
Ajánlott cikkek