Lélek

6 árulkodó tünet, hogy beleszerettetek a pasiba

Szerelem. Az élet mozgatórugója, nem igaz? Előbb-utóbb mindenki átesik rajta, vagyis beleesik valakibe, mint vak ló a gödörbe. Az elején még titkolnátok, ki tudja, mi lesz belőle... De a testetek mindig lebuktat, aki rátok néz, látja: méterekkel a föld felett jártok. Összegyűjtöttem az árulkodó jeleket, amik miatt folyamatosan nektek szegezik a kérdést:

vous - 2021.12.16.
6 árulkodó tünet, hogy beleszerettetek a pasiba

Csak nem pasi van a dologban?

1. árulkodó tünet: indokolatlan vigyorgás

Le sem lehet vakarni a mindenkit megszépítő mosolyt az arcotokról, bármikor eszetekbe jut (azaz folyamatosan), csak vigyorogtok, mint aki hatost dobott. Ha rákérdeznek, minek örültök ennyire, csodálkozva kérdezitek: „Már jókedve se lehet az embernek? Érthetetlen…”

2. árulkodó tünet: arcpír

Amikor szerelmesek vagytok, dopamin, azaz a jól ismert boldogsághormon szabadul fel az agyatokban, ennek egyik tünete, ha elpirultok. Izgalom hatására kitágulnak az erek, nagy mennyiségű vér áramlik bennük, ez látszik meg az arcotokon. Ugye ismerős, amikor vörös fejjel zavartan vigyorogtok, ha szóba jön életetek szerelme?

3. árulkodó tünet: megváltozott hangszín

Szintén csalhatatlan jel a beszédetek és a beszédhangotok megváltozása, amit lehet, hogy még kevésbé szeretnétek kívülről hallani. Természetesen ez is egy hormonnak köszönhető, mégpedig a noradrenalinnak. Van, hogy alig jön ki hang a torkunkon, elszorul a gégénk, de van, aki a szokásosnál is jobban hadar, harsányabb lesz. A hangunk általában élesebb, hangszínünk magasabb a megszokottnál. De ne aggódjatok, a pasik állítólag a magas hangú nőkhöz vonzódnak!

4. árulkodó tünet: pupillák

Újabb hormont mutatok be nektek, ő pedig az acetilkolin. Igen, neki köszönhetjük csodaszép tág pupilláinkat, amikor szívünk választottját meglátjuk. Ahogy az elpirulás, a tág pupilla is az izgalom jele. Már az ókori Rómában is tudták ezt, a nők növényi cseppekkel tágították a pupillájukat, így üzenve a partnernek: csak rád figyelek, szabad a pálya! Cseppek helyett mi az ecseteknél maradtunk: láttátok már a szerelem ihlette sminket, amit Pádár Detti készített Sophie-nak? Ide kattintva megnézhetitek!

5. árulkodó tünet: állandó beszédtéma

Mivel folyton ő jár a fejetekben, bármilyen téma jön fel a barátokkal való eszmecserék során, azonnal van egy történet vele kapcsolatban.

6. árulkodó tünet: hiperaktivitás

Le se lehet lőni titeket, folyamatosan pörögtök, ott vagytok mindenhol. Bármibe fogtok, percek alatt kész lesz. A suliban rátok se ismernek a tanárok, az órai aktivitásotok rekordokat dönt.

A munkahelyen előre megajánlották a hónap dolgozója címet, úgyse tudnak titeket überelni a kollégák.

Ahányan vagyunk, annyiféle reakciót válthat ki belőlünk, ha eltalál Ámor nyila. Épp ezért megkérdeztem a szerkesztőségben a többi VOUS-lányt, náluk mi a biztos jele annak, hogy többről van szó, mint barátság.

Grafikusunknak, Fannynak a testi épsége is kockán forog ilyenkor:

„A barátaim tudják, rendkívül hülye és értelmetlen baleseteket szoktam elszenvedni, ha szerelmes vagyok. Általában egy álltó helyemben képes vagyok elesni a saját lábamban és eltörni valamimet. Ha valaki olyannal vagyok, aki nagyon tetszik, ez megsokszorozódik, mindent elejtek, kiöntök, felbukom, orra esem. Ha tudatosan elkezdek erre vigyázni, még rosszabb lesz.

Amúgy meg mindenen vigyorgok, még akkor is, ha valami irtó szomorú témáról beszélgetünk.

Emcsi így nyilatkozott:

„Amikor szerelmes vagyok, teljesen úgy érzem magam, mintha belém csapna a villám. Illetve nem tudom, milyen érzés az áramütés, de úgy képzelem el, mint a szerelmet. Hirtelen jön, és addig rázza az embert, amíg ki nem présel belőle mindent. Tehát a szerelem egy véget nem érő áramütés.”

Forrás:
Megyesi Juci

Nina még énekel is:

„Olyan, mintha álmodnék. A világ valahogy kevésbé lesz érdekes, a nap minden pillanatában csak ő jár a fejemben, bármit is csinálok. Folyamatosan mosolygok, énekelgetek, teljesen el vagyok varázsolva.

És ha meglátom őt? A szívem a torkomban dobog.

Forrás:
Megyesi Juci

Végül Nóri, akinél elszabadulnak a pillangók:

„Amikor rá gondolok, úgy érzem, minden szép, rózsaszín. Átölelném az egész világot, és mindenkinek adnék egy szeletnyit ebből az érzésből. A testi tüneteket illetően pedig állandóan elpirosodom, pillangók repkednek a gyomromban és a torkomban. De tényleg! Mielőtt nem voltam szerelmes, sosem értettem ezt a mondást. Mára azonban tudom, hogy néha tényleg elszabadulnak a kis lepkék, és ez az érzés utánozhatatlan.”

Forrás:
Megyesi Juci
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.