Egyéb kategória

Nem csak az igazi Mikulás miatt éri meg Lappföldre utazni!

Üres maradt a csizmátok ma reggel? Egy percig se búsuljatok, irány Lappföld! Na nemcsak azért, mert itt számon kérhetitek az igazi Mikulást, hanem azért is, mert megannyi szuper élményt rejteget magában a jégvirágos csodaország! Takács Nóra Lappföldön járt rajongói és egyben VOUS-olvasók meséltek nekünk arról, mi miatt érdemes felírnunk ezt a helyet (is) a bakancslistánkra!

vous - 2015.12.06.
Nem csak az igazi Mikulás miatt éri meg Lappföldre utazni!

Az utánozhatatlan karácsonyi hangulat

A karácsony megszállottjainak Lappföld fővárosa, Rovaniemi kihagyhatatlan hely. Ez az a hely, ahol még a decemberi hajtásban is mindenki tutira karácsonyi hangulatba kerül. Miért is ne tenné? Hiszen szinte mindenhol karácsonyi díszek, hóemberek, ajándékok és téli csodadolgok várják a látogatókat. Amellett, hogy bevásárolhattok szuper csecsebecsékből, meglátogathatjátok az igazi Mikulást is, avagy ahogy ők hívják, Joulupukkit.

Minden gyönyörű karácsonyi fényben pompázott, karácsonyi zene szűrődött ki mindenhonnan, az egész helyet átjárta az az igazi karácsonyi hangulat, amit mindenkinek meg kell tapasztalnia egyszer

– áradozott a helyről Rita, aki még felnőtt fejjel is őrzi a Mikulással készített közös képét.

A kihagyhatatlan finn szauna

Lappföld azok számára is csodálatos élmény lehet, akik épp a nyüzsgő nagyvárosi élet elől menekülnének el pár napra. A ti beszámolóitok szerint ennél alkalmasabb hely decemberben nincs is arra, hogy egy kicsit kiengedjük a gőzt. Lappföldön állítólag az emberek is kedvesebbek, az éghajlat pedig elbűvölő. Ha valaki igazi pihenésre vágyik, akkor érdemes az ott töltött ideje alatt kipróbálni az utánozhatatlan finn szaunát. Habár volt, aki a szívrohamtól tartott közben, és nem ez lesz a kedvenc időtöltése, mégis az egyik legemlékezetesebb élményként tartja számon:

Persze próbáltak nyugtatni, hogy ez nagyon jót tesz a vérkeringésnek, és több ezer éve alkalmazzák ezt a fajta szaunázást, de engem nem sikerült meggyőzniük. 🙂

Félve, de mi is kipróbálnánk!

Amit mindenki látni akar

Természetesen, ha sikerül túljutni a Mikuláson, a cuki rénszarvasokon és a finn szaunán, akkor mindenki egyvalamit akar látni: a sarki fényeket. A szerencsésebbeknek sikerült is meglesniük az ottlétük alatt, és gyönyörű volt, igazi mesebeli látvány. Sajnos akadtak olyanok is, akik lemaradtak róla, de ahogy ők mondanák, legalább van még egy jó okuk, hogy visszatérjenek. Egy biztos, érdemes megfogadnunk Renáta tanácsát:

Lappföld szerintem csodás fénnyel és fény nélkül is, hogy ha kihasználunk minden lehetőséget arra, hogy a szabadban legyünk.

Ha az élménybeszámolók nem győztek meg benneteket, íme még néhány fotó, amit ti küldtetek

Forrás:
Erika Adler

Forrás:
Erika Adler

Forrás:
Gutveiler Tímea

Forrás:
Gutveiler Tímea

Forrás:
Gutveiler Tímea

Forrás:
Gutveiler Tímea

Forrás:
Klement Szandra

Forrás:
Gutveiler Tímea

Forrás:
Klement Szandra

Forrás:
Gutveiler Tímea

Köszönjük a beszámolókat, nekünk biztosan meghoztátok a kedvünket!

Címkék: #lappföld
Ajánlott cikkek