Egyéb kategória

Szuperkedves és megható dolgot tesz diákjaiért ez a gimnázium

Üres hassal nehezen megy a tanulás, ismert fel egy komoly problémát egy amerikai középiskola igazgatója. Nem is hagyta annyiban a dolgot, igazán kreatív és tiszteletreméltó módon oldotta meg nélkülöző diákjainak égető problémáit.
vous - 2015.12.01.
Szuperkedves és megható dolgot tesz diákjaiért ez a gimnázium

A Washington gimnázium Beaufort megyének azon a részén található, ahol kimagaslóan sok a nélkülözők száma. Noha az iskola rögtön felajánlotta a tanulóknak az ingyenes és kedvezményes étkeztetéseket az iskola épületében, de még mindig kevés volt ahhoz, hogy a probléma megoldódjon.

Volt, hogy odajött hozzám egy diák a folyosón, és megkérdezte, van-e fogkrémem, mert nem tud hozzájutni. Tudtam, hogy segítenem kell nekik, és nem csak úgy, hogy adok egy-egy fogkrémet némelyiküknek. Segíteni kellett, különben hogyan neveljünk ki éhező gyerekekből tudósokat?

– mondta a HuffingtonPostnak Misty Walker, a gimi igazgatója. Összefogott több iskolákat segítő szervezettel, és létrehoztak egy szekrényt az épületben, amit folyamatosan feltöltöttek különféle tinibarát termékekkel: gyorsan fogyasztható ételekkel, higiéniai eszközökkel, tanszerekkel. Látva, hogy a kezdeményezés sikeres, egyre több segítő szándékú egyesület csatlakozott a programhoz.

A program teljesen anonim. Aki úgy érzi, szüksége van valamire, az bemegy hozzájuk, és segítenek neki. Ez azért is jó, mert így bizalom épül ki a kapcsolattartók között, és hosszú távon is segíthetik a diákok életét. Idővel előtérbe kerülnek olyan témák, hogy mi a helyzet az osztályban, mi okoz nehézséget a gyerekeknek, és mit szeretnének kezdeni az életükkel.

Le a kalappal előttük, ez aztán tényleg menő hozzáállás és követendő példa!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!