Világ

„Hárman voltunk ebben a házasságban, ami egy kissé zsúfolt volt” – Diana hercegné interjúja, ami történelmet írt

Diana hercegné számos cselekedte nyomott hagyott az emberekben. A szívek királynője akarva-akaratlanul tett olyan dolgokat, amiket sosem feledünk, többek között azt sem, amikor egy interjúban beismerte, Károly herceggel való házasságában hárman voltak. És nem mindig a hűtlen férj miatt! Tévétörténelmet írt.

vous - 2015.11.20.
„Hárman voltunk ebben a házasságban, ami egy kissé zsúfolt volt” – Diana hercegné interjúja, ami történelmet írt

Húsz évvel ezelőtt, 1995. november 20-án Lady Diana, aki ekkor már egyedül élt a Kensington-palotában, nyilvánosság elé állt, és egy tévéinterjúban beismerte, férjének viszonya volt a házaséveik alatt, sőt, ő maga sem volt mindig hűséges. A Martin Bashirral készített beszélgetés még megjelenése után két évtizeddel is számtalan megválaszolatlan kérdést hordoz magában, habár a hercegné meglepő őszinteséggel beszélt házasságának kisiklásáról, a szüléssel járó nehézségekről, bulimiáról és a királyi családdal való különös kapcsolatáról. Az interjú nemcsak a boldogtalan hercegné életére, de az egész királyi családra is hatással volt.

Az eddigi legnagyobb válságba sodorta a monarchiát a hírhedt lemondás óta

– írja a Daily Mail, utalva VIII. Eduárd 1936-os visszalépésre, amikor a brit király lemondott a koronáról, hogy feleségül vehessen egy elvált amerikai nőt.

A zsúfolt házasság

Az interjú elkészítésekor Diana és Károly már hosszú ideje külön életet élt. Maga Wales hercege is beismerte a híres beszélgetés megjelenése előtt egy évvel, hogy viszonya volt és van is Camilla Parker Bowlesszal. A hercegné szavai mégis fájdalmasan őszinték voltak, amikor elismerte:

Hárman voltunk ebben a házasságban, ami egy kissé zsúfolt volt.

Ezzel is utalva a szerető állandó jelenlétére. Károllyal való házasságáról mégis úgy beszélt, mint egy tündérmeséről, amit, ahogy ő fogalmazott, mindenki szeretett volna, ha működik. Diana elmondta, nemcsak a herceg hűtlensége, de a média nyomása és a közönség szeretete is a tündérmese bukásához vezetett. Habár munkájukat kezdetben közösen, párként végezték, a nyilvánosság mégis több figyelmet szentelt a fiatal hercegnének, ezt pedig a büszke férj nehezen viselte el. Házasságkötésük után néhány hónappal érezhetővé vált, a nyilvánosság bizony Dianát preferálja, nem pedig a trónra váró Károlyt.

Hűtlenség

Forrás:
AFP/Europress Képügynökség

A média állandó befolyásának és Károly hűtlenségének köszönhetően Lady Diana is máshol kereste a boldogságot. Habár az interjú előtt korábban már a lovasoktatójával folytatott viszonyáról szóltak a címlapok, Diana mégis ebben az interjúban szánta el magát és ismerte be, valóban megcsalta Károlyt. A szerető, James Hewitt egy kiadott könyvben számolt be a szerelmet kereső hercegnével folytatott románcáról. A megjelenés után Diana a leírtakat se nem cáfolta, se nem erősítette meg. Az 1995-ös interjúban azonban elérkezett ahhoz a ponthoz, ahol bevallotta, valóban igaz volt az említett szerelem. Martin Bashir kérdésére, ami a viszony megerősítésére irányult, annyit válaszolt:

Igen, imádtam őt. Igen, szerelmes voltam belé. De óriásit csalódtam.

Szülés utáni depresszió és bulimia

Nemcsak a házassága, de a gyermekvállalás is buktatókat tartogatott Diana számára. Két fia megszületése után nehézségekkel kellett szembenéznie. A szülés utáni depresszió a hercegnét sem kerülte el, és ahogy ő mondta, erről senki nem beszélt vele, saját magának kellett utánajárnia, mivel is áll szemben. A kedvetlenség és a depresszió távol állt az életvidám hercegnétől, most mégis meg kellett küzdenie vele. A leterheltség, az állandó megfelelési vágy és a média szűnni nem akaró figyelme miatt Diana teste segítségért kiálltott. Habár minden segítséget megkapott, mégis egyedül érezte magát.

A királyi család nem tudott mit kezdeni a kialakult helyzettel, ugyanis Diana volt az első, aki megküzdött a depresszióval, legalábbis ő volt az első, aki ezt nyíltan vállalta.

A walesi hercegné nemcsak a depresszióval állt szemben, de öngyilkosságot is megpróbált elkövetni, ahogy ő mondta, segélykérésnek szánva. Diana képtelen volt elfogadni magát, boldogtalan volt a bőrében, és az életében, amit élnie kellett. Évekig evési zavaroktól, bulimiától szenvedett. Elismerte, hogyan bántotta magát azzal, hogy a hivatalos megjelenésekről hazaévre hánytatta magát. Ugyan ezzel is segítségért kiáltott, de utólag nézve rossz jeleket küldött, ami nem menthette meg a házasságát.

A szívek királynője

A hercegnő beszélt arról is, milyen nehéz éveken van túl, és továbbra is számtalan nehézséget kell leküzdenie, hála a válásnak és a királyi családnak. Diana elmondta, ahogy csak lehet, a „férje emberei” megnehezítették a hétköznapjait, de ő visszalépést ez után sem tervezett. A kérdésre, hogy szeretné-e, el tudja-e magát képzelni királynőként, így felelt:

Szeretném, ha az emberek szívének királynője lehetnék, de nem látom magam az ország királynőjeként.

Íme az interjú, ami történelmet írt

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Majka, Azahriah, Korda György és Balázs Klári – a legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit júliusban az EFOTT fesztivál
Világ
Majka, Azahriah, Korda György és Balázs Klári – a legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit júliusban az EFOTT fesztivál
vous - 2023.03.27.
A legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit az EFOTT fesztivál július 12. és 16. között a Velencei-tónál. Hat színpadon több mint 100 fellépőt láthatnak a fesztiválozók, többek között a VALMAR, Azahriah, a Wellhello, a Halott Pénz, Majka vagy a nagyszínpadra visszatérő Korda György és Balázs Klári produkcióját.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.