Egyéb kategória

Dolgok, amikről nem tudtátok, hogy allergiát okozhatnak

Noha azt hinnénk, az allergia kimerül a pollenszezonban és a méhcsípésben, és annál durvább eset már nem lehet, hogy valaki fulladni kezd tőle, és azonnal rohanni kell a kórházba. De igen, van annál bizarrabb is, mint hogy a méhcsípés miatt kerülnötök kell a virágmezőket.
vous - 2015.10.29.
Dolgok, amikről nem tudtátok, hogy allergiát okozhatnak

Alexandra Allen például a vízre allergiás. Döbbenet, hogy míg mindenki próbálja bevinni a szervezetébe a napi két liter vizet, mert annyit kell(ene), ő azon van, hogy minél kevesebbet igyon, nehogy anafilaxiás sokkot kapjon. A víz minden formájától csalánkiütést kap, nyáron nem fürödhet, és igen, ha izzad, attól is ég a bőre.

A meleg víz rosszabb, így hideg vízzel zuhanyzom, és igyekszem a lehető legkevesebb időt tölteni alatta. Gyakorlatilag úgy élek, mintha táboroznék.

– meséli, és kézmosás helyett kézfertőtlenítőt használ. A tünetei szinte állandóak, a közérzete frusztrált, hiszen folyton vissza kell fognia magát attól, hogy vakarózzon. Az orvosok nem tudják gyógyítani, csak tüneti kezelésekkel tudnak segíteni Alexának, ami nem csoda, a történelem során mindössze 100 emberről tudunk, akik ebben szenvedtek.

A vízallergia pedig csak egy a sok közül, ennél jóval több furcsa allergia létezik még. Rögtön itt van a pénzallergiaként ismert fémallergia, amikor a fém érintése okoz sebeket, égő érzést a bőrön. Gyakori, hogy az apró fémpénzek váltják ki a kellemetlen tüneteket, így az ebben szenvedők inkább bankkártyával vagy papírpénzzel fizetnek.

Lehet-e csók nélkül élni?

Lehetni lehet, biztosan, de szomorú egy élet szerintem. Pedig a csókallergiások kénytelenek nélkülözni az intimitás eme formáját, ugyanis a nyál vált ki heves allergiás reakciókat az érintettekből. Azoknak sem egyszerű a dolguk, akik a spermára allergiásak vagy a latexre, nekik más módot kell találniuk, ha élvezni szeretnék egymás testét.

Sportallergia?!

Bizony, vannak, akik fulladni kezdenek, vagy kiütést kapnak, ha sportolni kezdenek. A szakemberek szerint a szervezet védekezik ilyenkor a nem megfelelő életmód ellen: vagy a túl kevés étel ellen tiltakozunk vagy hogy túl sokat sportolunk, ami már rosszulesik a testünknek.

A nők rémálma: cipőallergia

Jaj annak a cipőfetisisztának, akin kitör ez a kór, mert akkor a felhalmozott csodalábbeliket ki kell dobni a kukába. A cipőre allergiások lábfeje megduzzadhat, kipirosodhat, de egyesek szerint ez nem a cipők ellen szól, hanem valószínűleg az adott cipő anyagára lehetünk allergiásak.

Ti milyen furcsa allergiát ismertek még?

Címkék: #allergia #furcsa #víz
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.