Egyéb kategória

3 gyors tipp, hogy újra csillogjanak a fakó ékszereitek

Lehet valami gyönyörűbb egy tisztán szikrázó gyűrűnél? Nem igazán. De a baj az, hogy egy kis idő elteltével nem marad annyira csillogó. Azonban most van pár szuper tippünk, hogyan varázsolhatjátok újjá a bekoszolódott ékszereiteket!
vous - 2015.10.16.
3 gyors tipp, hogy újra csillogjanak a fakó ékszereitek

Hogyan tudjuk otthon, pillanatok alatt megtisztítani a gyűrűinket?

A jó hírünk, hogy minden, ami ehhez kell, valószínűleg a ti lakásotokban is megtalálható. Háromféle módja is van az ékszertisztításnak:

Szódabikarbóna

Ez mindenféle fémet és drágakövet újra ragyogóvá varázsol. Csak annyit kell tennetek, hogy egy kis tálba szódabikarbónát öntötök, és összekeveritek egy kevés meleg vízzel. A gyűrűt pedig tegyétek bele, és finoman dörzsölgessétek a masszával. Pár perc után öblítsétek le meleg vízzel, majd töröljétek szárazra. A gyűrűtök pedig szebben fog ragyogni, mint valaha!

Forrás:
Instagram.com/rings

Fogkrém

Tegyetek egy kis fogkrémet egy fogkefére, akárcsak a fogmosásnál. Ezzel kezdjétek el sikálni az ékszert, majd öblítsétek le, és töröljétek szárazra. A legjobb, ha kicsi, puha sörtéjű fogkefét használtok!

Forrás:
Instagram.com/rings

Mosogatószer

Tegyetek pár csepp mosogatószert egy fogkefére, majd dörzsöljétek át vele az ékszert, aztán jöhet a meleg víz és a száraz ruha. Ha pedig nagyon koszos, hagyjátok rajta a mosogatószert fél óráig, és újra csillogóan szép lesz!

Ha pedig azt akarjátok, hogy minél tovább tiszta maradjon az ékszer, akkor még véletlenül se kenjétek össze hajlakkal vagy körömlakkal, illetve a takarítószereket is kerüljétek. Sőt, a legjobb, ha kézmosás és fürdés előtt is leveszitek őket.

Ajánlott cikkek