Egyéb kategória

Utánajártunk, milyen ételek lennének az érzelmeink

Egyértelmű: a szomorúság keserű, a vidámság édes. De ne legyünk ilyen unalmasak, meg ezért ennyire nem is kézenfekvő az érzelmeink íze.
vous - 2015.10.09.
Utánajártunk, milyen ételek lennének az érzelmeink

Megannyi metafora létezik az érzelmek és az ízek keresztezésére, amikből könnyen kideríthető, milyen ízű a szomorúság, a boldogság stb… Ezzel nem is untatlak titeket. Gondoltam, vigyünk egy csavart a dologba, és ne csak magát az ízt párosítsuk az érzelemhez, hanem egy-egy fogást, ételt is.

Szomorúság – hagymás resztelt máj burgonyával

Bár a máj önmagában nem keserű, ha benne marad egy kis epe, az megkeseríti még ezt a szuper ételt is. Éppúgy mint, maga az élet. Az élet (a máj) nagyon jó, nagyon finom, viszont ha szomorúság ér minket (epe), akkor annyira már nem szeretjük.

Csalódottság – kindertojás

A bolt polcain szugeráljuk a tojásokat, vajon melyikben lehet az áhított játék vagy csak valami szép csajos kütyü? Kiválasztjuk a „tutit”, aztán mikor kipattintjuk a kis sárga kapszulát…

Jaj, ne máár…!

Boldogság – pizza

A pizzára olyan feltétet kérünk, amilyet szeretnénk, ami boldoggá tesz. Sokfajta étel kerülhet rá, ami egyenként is nagyon finom, de egy hatalmas kerek egészben lesz csak teljes az íz.

Forrás:
pixabay.com

Szerelem – ?

A szerelem íze a ti választásotok. Nincs egyforma szerelem. Lehet csípős, édes, savanyú, keserű, azonban sosem tökéletes. Egy olyan étel, ami nem annyira gusztusos, de az íze a mennyekbe repít. Számomra a szerelem a csili, mert kellemesen fájdalmas (csíp), de ha túlzásba visszük, maga a pokol.

És nektek milyen ízű a szerelem?

Címkék: #íz #ízek
Ajánlott cikkek