Egyéb kategória

Megfejtettük, mi rejlik a lájk mögött!

A Facebookon éljük az életünket, és a boldogságot leginkább lájkokban és kommentekben mérjük. Legyünk őszinték: ha több lájk van egy posztunkhoz, mint várnánk, már fel is dobta a napunkat. Nem kell pironkodni, így van. Ezt 2015-ben már nem ciki bevallani. De miért is kapjuk a lájkokat?

vous - 2015.10.08.
Megfejtettük, mi rejlik a lájk mögött!

Lájk annyit tesz, mint tetszik. De ha rányomunk a gombra, valóban azt érezzük, hogy tetszik, amit látunk?

Nem feltétlenül!

A biztos lájkok

Ha egy családtagunk, a legjobb barátnőnk vagy a legkedvesebb kollégáink kitesznek egy posztot, azonnal rányomunk a lájkra. Talán azért, hogy érezzék, kedveljük őket. Nem feltétlenül azért, mert tetszik a 26. ugyanolyan profilkép, amit kiraktak. Mert persze tetszik, hiszen kedveljük az illetőt, de ebben az esetben a tetszikelés a szimpátia, a támogatás jele. Ez jó, aranyos. Ez kell!

Forrás:
Pixabay.com

Hé, itt vagyok lájk

A kiszemelt srác új képet töltött fel. Mit teszünk ilyenkor? Persze hogy egyből belájkoljuk. Vegye már észre, hogy mi is létezünk. Aztán várunk, reméljük, hogy visszakapjuk a kedvelést így is, úgy is. 🙂

Szánalom-lájk

Amikor látjuk, hogy egy kedves ismerősünk posztja már egy órája kint van, de nem érkezett még rá kedvelés. Ilyenkor késztetést érzünk, hogy rányomjunk a gombra, legalább a mi nevünk szerepeljen a poszt alatt.

Amikor a lájk őszinte

Úgy derül ki, hogy a lájk az lájk, ha olyan ember kedveli a posztjainkat, aki amúgy nem szokta. Sosincs ott a neve sehol, nem kapunk tőle játékfelkéréseket, nem oszt meg magáról naponta érdektelen információkat. Már majdhogy el is felejtettük, hogy létezik. És akkor… akkor megérkezik a kis ablakocska alul, az ő nevével. Na, ez lájk!

Ha pedig azt szeretnétek, hogy ne legyenek idegesítőek a Facebook-posztjaitok, kattintsatok ide.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
Világ
EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
vous - 2023.06.05.
A törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát idén az EFOTT fesztivál – jelentette be Dr. Hankó Balázs Zoltán felsőoktatásért felelős államtitkár a rendezvényt beharangozó sajtóeseményen. Elhangzott: az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja. A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, 6 színpadon több mint 100 fellépőt. Július 12. és 16. között többek között a VALMAR, a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján. A fesztivál nappali programjait összefogó UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett. A programok középpontjában a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.