Egyéb kategória

Megfejtettük, mi rejlik a lájk mögött!

A Facebookon éljük az életünket, és a boldogságot leginkább lájkokban és kommentekben mérjük. Legyünk őszinték: ha több lájk van egy posztunkhoz, mint várnánk, már fel is dobta a napunkat. Nem kell pironkodni, így van. Ezt 2015-ben már nem ciki bevallani. De miért is kapjuk a lájkokat?

vous - 2015.10.08.
Megfejtettük, mi rejlik a lájk mögött!

Lájk annyit tesz, mint tetszik. De ha rányomunk a gombra, valóban azt érezzük, hogy tetszik, amit látunk?

Nem feltétlenül!

A biztos lájkok

Ha egy családtagunk, a legjobb barátnőnk vagy a legkedvesebb kollégáink kitesznek egy posztot, azonnal rányomunk a lájkra. Talán azért, hogy érezzék, kedveljük őket. Nem feltétlenül azért, mert tetszik a 26. ugyanolyan profilkép, amit kiraktak. Mert persze tetszik, hiszen kedveljük az illetőt, de ebben az esetben a tetszikelés a szimpátia, a támogatás jele. Ez jó, aranyos. Ez kell!

Forrás:
Pixabay.com

Hé, itt vagyok lájk

A kiszemelt srác új képet töltött fel. Mit teszünk ilyenkor? Persze hogy egyből belájkoljuk. Vegye már észre, hogy mi is létezünk. Aztán várunk, reméljük, hogy visszakapjuk a kedvelést így is, úgy is. 🙂

Szánalom-lájk

Amikor látjuk, hogy egy kedves ismerősünk posztja már egy órája kint van, de nem érkezett még rá kedvelés. Ilyenkor késztetést érzünk, hogy rányomjunk a gombra, legalább a mi nevünk szerepeljen a poszt alatt.

Amikor a lájk őszinte

Úgy derül ki, hogy a lájk az lájk, ha olyan ember kedveli a posztjainkat, aki amúgy nem szokta. Sosincs ott a neve sehol, nem kapunk tőle játékfelkéréseket, nem oszt meg magáról naponta érdektelen információkat. Már majdhogy el is felejtettük, hogy létezik. És akkor… akkor megérkezik a kis ablakocska alul, az ő nevével. Na, ez lájk!

Ha pedig azt szeretnétek, hogy ne legyenek idegesítőek a Facebook-posztjaitok, kattintsatok ide.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!