Egyéb kategória

Teszteljétek, hogy mekkora nálatok a mellrák kockázata!

Az orvosok szerint a nők még mindig nem veszik elég komolyan a mellrákot, és a szűrővizsgálatok sem elég biztosak ahhoz, hogy előre megjósolnák azt, mennyire rizikós egy nőnél a betegség előfordulása, éppen ezért egy jó eredménnyel záródó vizsgálat után nyugodtan hátradőlnek, pedig nem kellene.
vous - 2015.10.01.
Teszteljétek, hogy mekkora nálatok a mellrák kockázata!

Az esetek nagy részében ugyanis a nők túl későn veszik észre, hogy baj van, túl későn kerülnek vele a rendelőbe. Ezért arra biztatják a nőket, hogy töltsék ki azt az online tesztet, ami felhívja a nők figyelmét arra, hogy ideje lenne gyakrabban vizsgálatokra járni.

A teszt ugyanis figyelembe veszi a kitöltő nő életkorát, családi anamnézisét, kórtörténetét, etnikai hovatartozását, eddigi leleteit, és az alapján határozza meg, hogy az elkövetkező 5–10 évben mekkora a kockázata annak, hogy mellrákot diagnosztizálhatnak nála.

Dr. Gard azt reméli, ha a nők kitöltik ezt a tesztet, több páciensnél tudják megelőzni a bajt.

Remélem, ti is tudjátok, hogy ez mennyire fontos, nemcsak ma, a mellrák elleni küzdelem világnapján, hanem minden egyes nap. A világsztárok sem győzik eleget hangsúlyozni: vizsgáljátok meg magatokat otthon, járjatok el szűrővizsgálatokra, és ne csak itt-ott, hanem rendszeresen!

Ugye, tesztek magatokért ennyit?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
Világ
Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
vous - 2023.03.11.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen fontos a méhek jelenléte a bolygónkon, hiszen ez az egyetlen rovar a világon, ami képes ételt előállítani az ember számára is, ami nem más, mint a jól ismert méz – írja Zsuzsanna, aki a VOUS vendégszerzői felhívására küldte be írását. A következő sorokban Pálfy Zsuzsanna cikkét olvashatjátok.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.