Egyéb kategória

Teszteljétek, hogy mekkora nálatok a mellrák kockázata!

Az orvosok szerint a nők még mindig nem veszik elég komolyan a mellrákot, és a szűrővizsgálatok sem elég biztosak ahhoz, hogy előre megjósolnák azt, mennyire rizikós egy nőnél a betegség előfordulása, éppen ezért egy jó eredménnyel záródó vizsgálat után nyugodtan hátradőlnek, pedig nem kellene.
vous - 2015.10.01.
Teszteljétek, hogy mekkora nálatok a mellrák kockázata!

Az esetek nagy részében ugyanis a nők túl későn veszik észre, hogy baj van, túl későn kerülnek vele a rendelőbe. Ezért arra biztatják a nőket, hogy töltsék ki azt az online tesztet, ami felhívja a nők figyelmét arra, hogy ideje lenne gyakrabban vizsgálatokra járni.

A teszt ugyanis figyelembe veszi a kitöltő nő életkorát, családi anamnézisét, kórtörténetét, etnikai hovatartozását, eddigi leleteit, és az alapján határozza meg, hogy az elkövetkező 5–10 évben mekkora a kockázata annak, hogy mellrákot diagnosztizálhatnak nála.

Dr. Gard azt reméli, ha a nők kitöltik ezt a tesztet, több páciensnél tudják megelőzni a bajt.

Remélem, ti is tudjátok, hogy ez mennyire fontos, nemcsak ma, a mellrák elleni küzdelem világnapján, hanem minden egyes nap. A világsztárok sem győzik eleget hangsúlyozni: vizsgáljátok meg magatokat otthon, járjatok el szűrővizsgálatokra, és ne csak itt-ott, hanem rendszeresen!

Ugye, tesztek magatokért ennyit?

Ajánlott cikkek